Borba saznaje: Pod lupom istražitelja novinari koji sarađuju sa klanovima!

0

Nekoliko novinara crne hronike nalazi se pod posebnom lupom istražnih organa zbog sumnje da tekstovima namjerno ili ne, skreću pažnju sa istraga koje se vode za teška krivična djela, potvrđeno je Borbi iz više izvora.

Sumnja se da spinovanim informacijama, koje idu u prilog pojedinim klanovima, pojedini novinari, svjesno ili ne, odmažu istražiteljima u istragama.

Gotovo nestvarno zvuči da su se pojedini mediji u poslednje vrijeme pretvorili u oglasnu tablu pojedinih pripwadnika kriminalnog miljea.

“Ranije su postojale indicije da su neki novinari povezani sa pojedinim ljudima iz podzemlja. U jednom slučaju je i utvrđeno da je pomoćnih glavnog urednika jedne novine bio konstantno na vezi sa jednim visokopozicioniranim članom podzemlja. U poslednje vrijeme ponovo kreću serije tekstova, a provjere će utvrditi namjerno ili ne, u kojima se pojedini novinari indirektno stavljaju u zaštitu optuženima za najteža krivična djela, kroz svoje tekstove. Tako je, par dana pred rasvetljavanje ubistva koje je počinjeno prije nekoliko godina, u jednom štampanom mediji objavljena lažna informacija, koja je očigledno imala neki svoj cilj, a to njje objavljivanje istine”, potvrdio nam je naš izvor iz policije.

U trci za tiražom koji opada iz dana u dan, pojedini mediji su izgubili sve profesionalne kriterijume, pa sa njihovih naslovnica često možete vidjeti bezbjednosno interesantna lica i njihove verzije pojedinih događaja.

“Niko ko je povezan sa kriminalnim klanovima neće biti pošteđen istrage i provjere. U toku su određene provjere, koje će, ukoliko bude dokaza, rezultirati određenim potezima nadležnih organa, kazao je naš sagovornik.

Mnogi se, kako dodaje, skrivaju iza profesije, a bave se nečasnim radnjama i kad se krene u provjere njihovoh “poslova” kreću u kontranapad kako je novinarstvo ugroženo i nema slobode medija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.