Borba saznaje: Na meti londonskih istražitelja Đukanovićevi kumovi zbog sumnjivog milionskog kredita!

3

Pod istragom tužilaštva Velike Britanije nalaze se crnogorski biznismeni Duško Ban i Željko Mihailović, zbog sumnje da su novcem od šverca cigareta garantovali za milionski kredit Mila Đukanovića, saznaje Borba.

Sporna dokumentacija je već predata tužilaštvu u Londonu, koje je, kako nam je potvrđeno, od Pireus banke tražilo dostavljanje dodatne papirologije koja je pratila taj kredit.

Podsjetimo, Borba je ekskluzivno objavila 09. februara da se provjerava Đukanović kredit u Londonu.

“Zbog ovog predmeta koji je u međuvremenu otvoren, Velika Britanija je i tražila potpisivanje sporazuma o izručenjima crnogorskih državljana, sa posebnim akcentom na šverc cigareta. Zbog toga je Vlada to i prećutala jer su na meti Londona prijatelji Mila Đukanovića, otkriva naš sagovornik.

Tužilaštvo ispituje da li 1,5 miliona evra potiču iz krivičnog djela, tačnije, da li su zarađene švercom cigareta.

Saznali smo da su istražitelji iz Londona zatražili od kolega iz Italije određene provjere, jer je tamo vođena istraga protiv Đukanovića zbog šverca cigareta.

Đukanović 11. jula 2007. godine, kao vlasnik firme Capital Invest Podgorica, sa Pireus bankom SA London potpisao ugovor o kreditu od 1,5 miliona evra, za šta je banka tražila dodatnu garanciju u vidu keš kolaterala.

Đukanović je garanciju obezbijedio u dogovoru sa Duško Kneževićem i omogućio je preko Kneževićeve firme Comsel Limited sa Kipra istog dana. Iznos od 1,5 miliona evra koji je poslužio kao garancija Đukanoviću su na račun firme Comstel limited prebacila dva prijatelja Dušan Ban i Željko Mihailović.

Nakon dobijanja kredita od Pireus banke, 3. avgusta 2007. godine Đukanović preko svoje firme Capital Invest kupuje akcije Prve banke koja je u većinskom vlasništvu njegovog brata, Aca Đukanovića. Akcije su kupljene pod povoljnim uslovima, za cijenu od 127 evra po akciji.

London sumnja na pranje para: Ispitaće Milov milionski kredit!

3 Comments
 1. Mateus komentariše

  Kako ce ih Mikeli ispratiti za London.
  Prodace ih kao i sve druge.

  1. Toni komentariše

   A bijaše on vezan mnogo za prijatelje. Ovaj raskid sa Kneževićem je prilično šokantan, ali će najteži biti sa Canetom, a mora doći prije ili kasnije.

 2. M. komentariše

  Sve što je govorilo Knežević je istina do sad… Ja više ne pratim naše kanale, sve skrivaju… pratim Borbu i Instagram D.Knezevica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.