Borba saznaje: Istražitelji u Beogradu provjeravaju milionski dug Montenegro erlajsa i veze Milovog brata i Duškovog sina!

6

Specijalno tužilaštvo Srbije provjerava milionski dug kompanije Montenegro erlajns, koji imaju prema preduzeću Kontrola letenja Srbije i Crnr Gore SMATSA, potvrđeno je Borbi u tamošnjem tužilaštvu.

Istraga je pokrenuta nakon medijskih natpisa da Montenegro erlajns duguje Srbiji oko 8 milona evra.

Mediji su kao glavne aktere te afere označili Laza Maksimovića, zamjenika direktora SMATSA, inače brata od ujaka Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore i Predraga Markovića, zaposlenog u SMATSA, inače sina Duška Markovića, premijera Crne Gore.

Naš izvor nam je potvrdio da istražitelji već češljaju dokumentaciju kako bi se utvrdila odgovornost pomenutih lica u ovoj aferi.

Prema našim saznanjima, Srbija će tražiti da se u najhitnijem roku isplati dug, što mi Montenegro erlajns, koji je u teškoj finansijskoj situaciji, dovelo u još teži položaj i pitanje njegovog opstanka.

Naime, Montenegro erlajns je samo za period od 2008. do 2012. godine ostao dužan preduzeću Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA iz Beograd (u kojem Srbija ima 92% vlasništva, a Crna Gora 8%) oko 5 miliona evra osnovnog duga, bez pripadajućih zakonskih zateznih kamata, koje iznose po slobodnoj procjeni još oko 2,5 milona evra.

Navedeni dug i dalje nije izmiren u cjelosti, već samo u manjem dijelu, iako je to moralo biti po pravnosnažnoj i izvršnoj presudi Privrednog suda u Podgorici iz 2017. godine.

Pored postojanja navedenog duga, Montenegro erlajns je za svega 5 mjeseci tokom 2019. godine napravio još 500 hiljada evra dugovanja ka SMATSA.

“Kao glavni akteri pljačke koju sprovodi Montenegro erlajns na direktnu štetu građana Srbije, ali i Crne Gore, u stručnim krugovima spominju se Lazo Maksimović, zamjenik direktora SMATSA, inače brat od ujaka Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore i Predrag Marković, zaposlen u SMATSA, inače sin Duška Markovića, premijera Crne Gore.

Kao posebno zanimljiva je činjenica je da je Marković u SMATSA došao sa mjesta komercijalnog direktora Montenegro erlajnsa i to u momentu kada je sud u Podgorici presudio da Montenegro erlajnsa mora da plati SMATSA 5 miliona evra sa pripadajućim kamatama.

Zaključak se sam nameće, da je kako se sumnja, Marković, direktno poslat kako bi izvršio opstrukciju pomenute naplate”, tvrdio je portal “Glas javnosti”.

6 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Milo ćeraj litimigrante preko izvora

  2
  21
  1. Piper komentariše

   Dođi da me povučeš za🖕. Cio dan smradu urski, visiš ovde. Valjda po zadatku sendvičaru 🤮🤮

   10
   1
 2. DPSovac komentariše

  Evo ga opet “dobro obavješteni izvor Borbe”. A kako ti ne dosadi da lažeš toliko, jadan ne bio?

  10
  17
  1. Kafanski filozof komentariše

   Tik,tak,tik,tak !.
   Al ce biti bezanije !.
   A budale ce istati da plate racun !.
   Sta je DPSovac, frka ?.

   19
   4
 3. kriminal komentariše

  Idemmmooooooo prdekanaaaa ih ceka hahah

  11
  2
 4. bajo. komentariše

  Тракториста,неће бити лоше да те Мило мало и нагузи … Бигаро глибава.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.