Borba saznaje: Inspektori sumnjiče “škaljarce” za likvidaciju Blaža Đurovića

0

Beograđanin Nemanja Ivanov (36), koji se sumnjiči da je ubio Blaža Đurovića (39) iz Bara, 10. marta na Voždovcu, pripadnik je beogradske ekipe “škaljarskog klana”. Operativne informacije kojima policija raspolaže, Ivanov i Đurović, koji je bio blizak sa “kavčanima”, bili su u sukobujoš od 2014. godine. Motiv njihovog neprijateljstva nalazi se u poslovima sa trgovinom narkoticima.
Đurović je Ivanovu navodno dao 56.000 evra kako bi kupio izvjesnu količinu čistog kokaina, u zamjenu za dio zarade od prodaje narkotika na ulici. Ivanov je Đuroviću obećao da će novac utrostručiti, odnosno da će ostvariti profit od 150.000 evra. Đurović je pristao na dogovor, ali mu se Ivanov ubrzo javio, rekavši da je posao propao, te da od novca nema ništa. Đurović mu je potom tražio da mu se vrati uloženo, isto onoliko koliko je dao Ivanovu, ali je on odgovorio da novca nema. Đurović je, u međuvremenu saznao da ga je ortak “izradio”, odnosno da je uspio da kupi i proda robu, ali da mu obećanu zaradu nije dao. Tada je zajedno sa prijateljem Jovicom Radonjićem organizovao otmicu Ivanova.
Radonjić i Đurović uspješno su sproveli svoj plan, oteli Ivanova, smjestili ga u napušteni objekat na obodu grada i tu ga danima tukli, mučili i ponižavali, a na kraju su ga pustili.
Ivanov se godinama povezuje s trgovinom narkoticima. Policija ga od početka operativne obrade smješta u grupu kojom rukovodi Filip Korać, bliski saradnik Luke Bojovića i “škaljarskog klana”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.