Borba saznaje: Đukanović lobirao da ga zvanična Srbija pozove u posjetu, ali je odbijen!

1

Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović u više navrata u poslednjih par mjeseci pokušao je da izdejstvuje zvaničnu posjetu Srbiji, ali je svaki put odbijen, saznaje Borba.

Đukanović je poslednji put pokušao da preko posrednika završi da bude primljen u Beogradu pred samu presudu za “državni udar”, ali mu plan nije uspio.

Jasno je da poslednje dvije godine mnogo toga ne štima na zvaničnim relacijama između Beograda i Prištine.

“Odnosi su zahladnjeli nakon “državnog udara, kada je režim u Podgorici zloupotrijebio određene informacije i u cijelu priču ubacio lidere DF-a, kako bi se sa njima obračunali, iako se oni nigdje nijesu pominjali. To je bio jasan signal da odnosi polako počinju da ulaze u hladnu fazu. Baš u to vrijeme iz Podgorice se povukao i Vladimir Beba Popović, glavni savjetnik Mila Đukanovića, potvrdio nam je naš izvor.

Da odnosi zvaničnika dvije države nijesu najbolji potvrđuje činjenica da Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, od 2012., od kada je došao na vlast, nikada nije posjetio Crnu Goru.

“Đukanović je u više navrata, u poslednje vrijeme, pokušavao da obezbijedi zvaničnu posjetu Beogradu, ali je glatko odbijen. Poslednji put se to nedavno desilo, a zatim je krenula hajka na imovinu SPC u Crnoj Gori”, pojašnjava naš sagovornik.

1 Comment
  1. Visski komentariše

    A.V. je bio u CG ISTINA ne u zvaničnoj posjeti ali u nezvanično jeste. To nije nikakva eksluziva već poznata stvar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.