Borba saznaje: Đukanović kreće u čistku ANB-a zbog afera koje mu je lansirao Duško Knežević!

3

Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović nezadovoljan je radom Agencije za nacionalnu bezbjednost i kadrovima koji su poslednjih godina postavljeni na funkcije u službi, jer smatra da je upravo ANB najviše zakazao u slučaju afera koje pravi Duško Knežević, saznaje Borba u vrhu DPS-a. On je već, najbližim saradnicima, najavio da će biti čistke po dubini u službi, zbog ozbiljnih propusta koji su napravljeni. Đukanović je nezdovoljan činjenicom da je Knežević nesmetano snimao svoje razgovore sa vrhom režima, kao i susrete koje je organizovao u svojoj vili, na kojima su bili prisutni i ljudi iz vrha države.

Prema našim saznajima, Đukanović smatra da je ANB potpuno zakazala u slučaju Duška Kneževića.

“Đukanović je najavio ozbiljne promjene u službi, na rukovodećim mjestima, jer očigledno da nosioci tih funkcija ne mogu da odgovore određenim izazovima i da su instalirani na rukovodeća mjesta po vezi, a ne po znanju i stručnosti. Najbližim saradnicima je kazao da kad je Knežević bio i stanju da izigra sistem, službu i državu, onda ko zna šta je sve snimljeno i dokumentovano, a da služba, kojoj je zadatak da štiti državu, to i ne zna”, kazao je naš sagovornik.

Najavio je da će se on lično pozabaviti reformom službi, što potvrđuje pisanje našeg portala, da je odlučio da se obračuna i sa onima unutar sistema.

Kako saznajemo, uskoro se očekuju i prvi konkretni potezi u tom pravcu, a neki rukovodioci su već krenuli da prave linkove ka drugim ličnostima u državi kako bi im sačuvali pozicije u službi.

3 Comments
  1. Vukica K. komentariše

    Nije tu ANB niti mogao niti smio ništa da radi. Nrki drugi su zu zakazali.

  2. Vasilije komentariše

    ANB je zakazao ali ne u zaštiti države od Duska Knezevica već na zaštiti države od Kapa i družine lopova! Vise je zaštitio g. Knežević CG od Djukanovica i kamarila nego cjelokupno pravosudje i svi ostali zaštitnici!Sada dok se ne vidi kraj ovom cirkusu ne planirajuvse rafinirane pljačke a svi vladajući pljačkaši čekaju rasplet!!!

  3. Mitro komentariše

    Kako može predsjednik države sa ovlašćenjima sličnim onim koje ima engleska kraljica da “čisti” državnu bezbjednost? Ako je ovo istina onda je ovo rat sa Duškom Markovićem i znak da je Đukanović potpuno pogubio kompas jer će isti ti bezbednjaci koje bude sklanjao da ga odrade za druge službe

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.