Borba saznaje: Đukanović 2016. godine imao srpski pasoš?

0

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović, tokom 2016. godine je bio u posjedu srpskog pasoša, kojeg se nakon parlamentarnih izbora odrekao, nezvanično saznaje Borba iz više izvora. Đukanović je, par mjeseci prije oktobarskih izbora, kako nam je nezvanično rečeno, navodno, došao u posjed srpskog dokumenta, za svaki slučaj, jer nije bio siguran u izbornu pobjedu. Nakon čuvene afere “državni udar” i namicanja tijesne većine, on se odrekao srpskih dokumenata. Naš izvor je potvrdio da je Đukanović imao pomenuti dokument, najmanje mjesec dana.
“Pošto nijesu bili sigurni u izbornu pobjedu, u vrhu DPS-a je bilo nekoliko scenarija, za posle izbora. Pošto im je “prošla” afera “državni udar”, nije bilo potrebe za aktiviranjem nekog drugog plana, kazao je naš sagovornik iz bezbjednosnih krugova Srbije.
Iz pored svih nastojanja da provjerimo da li je ova informacija tačna, iz DPS-a nijesu željeli ni da potvrde ni da demantuju ovaj podatak. Naša redakcija im je juče poslala zvaničan mejl sa pitanjem da li je Đukanović imao srpski pasoš pred oktobarske izbore 2016. godine, ali do danas popodne odgovor iz DPS-a nijesmo dobili. Procijenili smo da se radi o važnoj informaciji, pa smo odlučili da je objavimo, prije izborne tišine, koju ne želimo da remetimo, a sve to s obzirom da iz DPS-a to nijesu demantovali.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.