Borba saznaje: Djeca insajdera Dejana Lakića dobila zaštitu u Srbiji, sprema se otkrivanje novih malverzacija!

Borba saznaje: Djeca insajdera Dejana Lakića dobila zaštitu u Srbiji, sprema se otkrivanje novih malverzacija!

Djeca Dejana Lakića, insajdera koji je raskrinkao malverzacije oko utaje poreza i pranja novca, dobila su zaštitu u Srbiji, saznaje Borba.

To je bio jedan od uslova Lakića, koji je u ekstradicionom pritvoru, kako bi nesmetano mogao da nastavi da pregovara sa nadležnim organima i da im otkriva kove malverzacije za koje posjeduje dokaze.

Kako saznajemo, iz naših dobro obaviještenih izvora u MUP-u Srbije, njemu je sudija Višeg suda u Beogradu odredio pritvor na osnovu Interpolove potjernice, iako nije postojala zamolnica od Crne Gore što je po zakonu o ektradiciji neophodno. Istog dana kada je priveden, protiv njega je proširena potjernica za još jedno krivično djelo i to davanje mita sada pokojnom Sretenu Greboviću.

Takođe saznajemo da je 25.septembra Lakićev advokat po službenoj dužnosti Mirjana Abdoli razriješena i da je slučaj preuzeo novi advokat iz Beograda, poznat javnosti Srbije i Crne Gore vezano za afere Vardar i Klap.

Na saslušanju, kako saznajemo, Lakić je tražio zaštitu nadležnih organa za djecu i sudija je odmah sjutradan pokrenula taj postupak koji je trajao 30 dana u zakonskom roku, i koji je pozitivno riješen.

Lakić se nalazi u ekstradicionom pritvoru, a kako sada stvari stoje, mala je vjerovatnoća da će biti izručen Crnoj Gori.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *