Borba saznaje, Dačić odbio saradnju: Srbija neće spasavati optužnicu za „državni udar“

0

Ministar inostranih poslova Crne Gore Srđan Darmanović tražio je od svog kolege iz Srbije Ivice Dačića da srpske organi dodatno pomognu u slučaju „državni udar“, ali taj njegov predlog nije našao na odobravanje šefa srpske diplomatije, saznaje Borba u vrhu srpske vlasti. Darmanović i Dačić su tokom boravka srpskog šefa diplomatije imali sastanak u četiri oka, koji je trajao veoma kratko, a jedna od tema je bila pomenuta inicijativa crnogorskog ministra inostranih poslova. Dačić je crnogorskom kolegi saopštio da Srbija nema namjeru da se miješa u ovaj predmet i da Crna Gora neće dobiti ni jedan jedini dokument.
Ostale teme koje su dva ministra dotakla u tom razgovoru tiču se nekih tehničkih pitanja, oko dalje saradnje, a koja nijesu interesantna javnosti.
„Za Srbiju je slučaj „državni udar“ završen par dana nakon 16. oktobra 2016. godine i za nas je stavljena tačka na sve to. Kao što je predsjednik Aleksandar Vučić saopštio, u dokumentima koja je prikupila srpska služba, nema ni informacije ni podatka da je bilo koji političar iz Crne Gore umiješan u taj slučaj i sve to je saopšteno crnogorskim kolegama. Ni jedan jedini dokument crnogorske institucije nijesu dobile iz Srbije i neće dobiti. To im je i rečeno, sve ostalo je ua domenu spekulacija, u kojima ne želimo da učestvujemo“, rekao je naš sagovornik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.