Borba saznaje: Blagojević spremio kandidaturu za direktora policije

0

Za direktora Uprave policije, kako saznajemo, konkurisaće i Dragan Blagojević, prvi čovjek Sektora za obezbeđenje ličnosti i objekata, saznaje Borba. Novi direktor se bira na konkursu, koji je nedavno raspisan. Blagojević je spreman da preuzme vruć krompir u ruke, koji mu je ostavio njegov prethodnik, Slavko Stojanović, za čijeg mandata se desio najveći broj ne rasvijetljenih ubistava u istoriji Crne Gore.
Pošto je Stojanović i njegova ekipa, sve kadrove koji valjaju otjerala iz policije, jedino pravo rješenje, za tu funkciju je Blagojević. Njegov protivkandidat sigurno će biti Vesko damjanović, koji trenutno obavlja funckiju v.d. direktora Uprave policije.
U kakvom stanju se nalazi Uprava policije, dovoljno je vidjeti da je prvi operativac Enis Baković, totalni amater u radu bezbjednosnih službi, bez dana rada u službi prije postavljenja na funkciju. Jedini kriterijum da bude izabran za šefa policije je partijska pripadnost DPS-u i to što mu je otac Šućko Baković, zaštitnik ljudskih prava. I drugi pomoćnik, Nikola Janjušević je po partijskom ključu, prvo preko SDP-a, a sad SD-a, došao u policiju.
Blagojević važi za časnog policajca i velikog profesionalca u poslu. Na svim pozicijama koje je obavljao unutar policije ostvarivao je odlične rezultate. Upravo on bi mogao biti, ukoliko politika ne umiješa prste, dobro rješenje za šefa policije. Svojevremeno, bio je šef nikšičke policije, koja je u njegovom mandatu ostvarila odlične rezultate, a za kratko vrijeme uspio je, da taj grad, koji je nekad važio za stjecište kriminala, učini jednim od najbezbjednijih gradova u Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.