Borba saznaje: Angela Merkel odbila da se sretne s Đukanovićem!

6

Njemačka kancelarka Angela Merkel nije primila Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore, prilikom njegove posjete toj zemlji, iako je prvi čovjek DPS-a lobirao na više strana da se sretne sa njom, saznaje Borba.

Prema našim saznanjima, Merkel nije željela, čak ni neformalno da se sretne sa Đukanovićem.

“Đukanović je prije odlaska u posjetu Njemačkoj pokušao da ugovori susret s Merkel. Makar i neformalnog karaktera, kako bi tim činom pokušao da pošalje poruku javnosti u Crnoj Gori da se na njega i dalje računa. Međutim, Merkel je odbila susret sa Đukanovićem, kazao je naš sagovornik iz DPS-a.

Milu Đukanoviću je prilikom posjete Berlinu od više poslanika njemačkog Bundestaga sugerisano da prihvati zahtjev opozicije i organizatora protesta „Odupri se 97000“ i da se povuče sa funkcije, saznaju nezvanično „Novosti“.

Đukanoviću je u Njemačkoj predloženo da se stvori tehnička vlada. On je, navodi ovaj medij, ostao „nedorečen“ – nije bio ni za, a ni protiv.

„Đukanović se u Njemačkoj sreo sa predsednikom, ali funkcija predsjednika u toj zemlji je više paradnog karaktera i mnogo je manje važna nego u Crnoj Gori“, kazao je „Novosti“ analitičar, profesor dr Srđa Vukadinović i naglasio:

„Najvažnija politička figura Njemačke je naravno Angela Merker koja se nije srela sa Milom. Vjerujem da su Đukanovićevi sagovornici od njega zatražili mirnu tranziciju vlasti i formiranje tehničke vlade. U slučaju da se to ne desi, njegova sledeća adresa biće upravo Merkelova“.

Vukadinović povlači paralelu sa Hrvatskom i slučajem Sanader i kaže da se ta priča sada ponavlja.

„Sanader nije želio da prihvati sugestije iz Evropske komisije, kao i stranih ambasada u Zagrebu, pa je usledio poziv od Merkelove koja mu je na stolu u Berlinu stavila papire o mađarskom ‘Molu’ i INA, da bi na kraju vidjeli kako je epilog cijele priče po Sanadera bio poguban. Ako Đukanović ne prihvati tehničku vladu, desiće mu se Sanaderova sudbina“, ističe on.

6 Comments
 1. Đoko Orlandić komentariše

  Uredniče, bagro četničko boljševička, prljavao plaćeničko kopile. Jebala ti fnacistička Merkelova smrdljivu kurvu četniču majku. Đoko Orlandić

  1. Toni komentariše

   Đoša, brate, što si nervozan. Eto kao da se tebi trese stolica a ne nekakvom Milu iz Rastoka. Osim što si nervozan, prilično si i nevaspitan. Nije to lijepo, danas u srcu Evrope.

 2. Ljubo komentariše

  Djoko Orlandicu kopile italijanskih fasista poserem ti se usta

 3. Vasilije komentariše

  Kako se objavljuje komentar koji je sraman za svakog citaoca!?Normalno da Merkelova koja sa sigurnošću zna sudbinu Djukanovica ne želi da se kompromituje jer će poslije demistifikacije života našeg konsiljera biti distanciranja na sve strane!!!

 4. Los Angeles Vasojevici komentariše

  Pa zar neko sumnja da li ce ili ne Angela Markel prihvatiti susret sa diktatorem, ubicom i kriminalcem trecerazrednog ranga na svetskoj pozirnici..

 5. Vaso. komentariše

  Đoko jbacemo im majku cetniklitibioteroristicku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.