Borba predlaže rješenje: Naplatite milionski porez od tajkuna, poštedite obične građane krize!

4

Građani mogu da se poštede dodatnih nameta i da Vlada donese mjere kojima bi ih oslobodila plaćanja dažbina dok traje kriza, ako se naplati porez od tajkuna koji godinama i decenijama žive na račun grbače naroda. Samo Dragan Brković i njegova “Vektra” duguju oko 12 miliona poreza, a Cijevna komerc Danila Petrovića preko 1,5 miliona evra.

Poreska uprava (PU) objavila je sredinom prošle godine novu Crnu listu 200 poreskih dužnika, koji ukupno duguju 71,15 miliona evra, od čega je 24,34 miliona evra obuhvaćeno reprogramom poreskog duga.

Neka država konačno pokaže da je država i da je jednaka prema svima i neka nađe mehanizam da naplati šta je njeno i tako rastereti grđane koji i tako grcaju u dugovima.

Listu DPS tajkuna i dužnika predvodi kompanija “Vektra Jakić”, sa dugom od 7,65 miliona evra, kojoj je ukinuto rješenje o reprogramu. Slijedi Vektra Montenegro sa 4,58 miliona evra, koja, takođe, nije više u reprogramu.

Tehnoput ima dug od 4,44 miliona, a Fab-live 2,78 miliona. Obje su u reprogramu.

Slijedi Family shop Bar sa 2,62 miliona evra, Vuk&petrol sa 2,44 miliona, podgorički A-kop sa 2,39 miliona.

U blokadi su i Old town invest group sa 2,31 miliona, Cijevna komerc sa 1,68 miliona i Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju sa 1,2 miliona, svi u reprogramu.

Na Crnoj listi su i Braća Kolić sa 921,41 hiljadu, Kolma Commerce sa 872 hiljade, Euro pipe sa 866,44 hiljade, Vektra Boka sa 853,03 hiljade, Rudnik uglja sa 838,98 hiljada i Inpek sa 811,27 hiljada evra.

Objavljena je i lista od 100 najvećih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja. Ukupan dug po tom osnovu je 64,16 miliona eura, dok je reprogramom obuhvaćeno 21,34 miliona evra.

Za poreze i doprinose najviše duguje Montenegro Airlines, 20,46 miliona evra. Slijedi Rudnik uglja sa dugom 5,13 miliona, Željeznički prevoz sa 4,67 miliona, Vektra Boka sa 2,64 miliona, Galenika sa 2,53 miliona, Privatna zdravstvena ustanova Meljine sa 2,45 miliona, Plantaže sa 2,34 miliona, Održavanje željezničkih voznih sredstava sa 1,93 miliona, Željeznička infrastruktura sa 1,86 miliona i Work Finder sa 1,37 miliona evra.

4 Comments
 1. Lange komentariše

  Naplaticemo im mi kad sve ovo prodje svima njima

  1. Kreten komentariše

   Djeco moja draga , koja naplata poreza, Koji duznici, oni su ove godine na crnoj listi, vec sledece pokrenut je stecaj, imovine nemaju, brisu se dugovi gumicama samo tako, Fali se Mugosa naplatom, povecam pdv/e za vrijeme njegovof mandata, otvorena Lustina, Kumbor, auto pu,Sve nove firme placaju pdv/e, Dokje ova vlast i on na celu poreske uprave ne nadajte se boljeme, Vidite li afera u Poreskoj upravi, Mugosu, tata cuva samo tako, pitate li se sto!!

 2. Yox komentariše

  To moze samo promjenom vlasti a sto je u zatrovanoj situaciji bojim se nemoguce,opet ce junacine glasati za DrPS samo da dokazu kako im je bitnije montenegrinstvo nego zdrav razum.

 3. Dzigi komentariše

  Bravo! Upravo tako.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.