BORBA poziva: Građanima da se obezbijedi direktan prenos suđenja kriminalnoj grupi Vesne Medenice i njenog sina!

2

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, njen sin Miloš i još 15 okrivljenih, uskoro će sjesti na optuženičku klupu u sudnici podgoričkog Višeg suda, nakon što je 15. februara potvrđena optužnica protiv te kriminalne grupe koja se tereti za brojna krivična djela.

Građani i demokratska javnost sa punim pravom zahtijevaju da se obezbijedi direktan prenos tog suđenja, kako bi mogli da se uvjere u kvalitet optužnice protiv dugogodišnje šefice pravosuđa, te dokaza o teškim krivičnim djelima nje i njenog sina.

Optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) potvrdilo je vanraspravno vijeće Višeg suda kojim je predsjedavao sudija Goran Šćepanović, a SDT je podiglo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića, Gorana Jovanovića i firme “Kopad Company” iz Nikšića.

Oni se terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Milošu Medenici, između ostalog, stavlja se na teret da je u 2019. godini stvorio kriminalnu organizaciju čiji su pripadnici postali Vesna Medenica i drugi, sa ciljem vršenja krijumčarenja cigareta i protivzakonitog uticaja na sudsku vlast, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

”Te da je u saizvršilaštvu sa okrivljenim pripadnicima kriminalne organizacije, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, iz Slobodne carinske zone luke Bar, krijumčario cigarete na carinsko područje Crne Gore, radi prodaje, uz pomoć lažne dokumentacije i davanja mita okrivljenim carinskim službenicima”.

Vesna Medenica okrivljena je da se u periodu od 2019. do 2021. godine obavezala da će korišćenjem svog službenog položaja predsjednice Vrhovnog suda i pretpostavljenog uticaja kao bivše predsjednice tog suda, posredovati da se određeni parnični predmeti koji su se vodili pred Višim sudom u Podgorci i Vrhovnim sudom Crne Gore završe u korist privrednih društava “Fab Live” i “Cijevna Commerce” bez obzira na činjenično stanje, u čemu joj je pomagao sin i pojedini pripadnici kriminalne organizacije.

Na protivzakoniti uticaj, kako piše, naveli su je okrivljeni Popovići i Petrović, a za posredovanje je uzela mito.

2 Comments
 1. Djordje komentariše

  Sto je jahala jahala je,sad se svi nadamo da ce pravda poceti da se ostvaruje.

 2. Drška od stomaka komentariše

  Bojat se.
  Vrana vrani oči ne vadi.
  Sve je to još jedna bulumenta .Pogle ko je policija,pogle tužilaštva, pogle pravosuđa.Sve “ institicije sistema“.
  E pa pogledajte protiv čega se DF borio godinama, dok su kisunčad gledala TV uz čips iz dnevnih soba.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.