BORBA otkriva: Tenzije u DPS-u, dio poslanika se buni i neće da ide da mitinguje na Cetinju!

10

Dio poslanika Demokratske partije socijalista se ne slažu sa odlukom partijskog vrha da se u nedjelju ide na Cetinje, potvrđeno je „Borbi“ iz više izvora u ovoj stranci.

Tenzije u DPS-u, nastale su nakon najave da će poslanici biti na protestu na Cetinju zbog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, a neki od njih su poručili da se neće pojaviti. Pojedini su kazali i da će biti na skupu, ali da neće biti u prvim redovima kad već moraju da budu tamo.

Jasno je da DPS-a nakon poraza odavno puca po političkim šavovima, a ovo je još jedna u nizu odluka oko koje se u najjačoj opozicionoj partiji ne slažu.

Podsjetimo, prvo je lider partije Milo Đukanović najavio da će 5. septembra biti na Cetinju, potom je i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković poručio da će svi poslanici ove stranke biti na Cetinju.

„Bićemo na Cetinju, to smatramo našom patriotskom dužnošću. Niko ne spori pravo ustoličenja, niko nikada nikom nije sporio nikakavo pravo. Mi poštujemo pravo svih da upražnjavaju prava u i slobode koje im garantuje Ustav. Sporan je način na koji se mitropolit i ljudi koji djeluju s njim odnose prema Cetinju, Crnoj Gori i istoriji. Mi imamo obavezu da dignemo glas protiv toga u nadi da će se od toga odustati“, rekao je Vuković.

Podsjetimo, juče je na radnom doručku direktor Uprave policije Zoran Brđanin saopštio da nikakav skup nije prijavljen za 5. septembar na Cetinju, pa za sada nije poznato kako će poslanici ove partije koji se zalažu za poštovanje ustava i zakona Crne Gore da se pojave na neprijavljenom protestu.

10 Comments
 1. NIKO99 komentariše

  Naravno, nisu polsnici poslušnici lidera koji ke pogubio pameću, već predstavnici građana. Neka svi paze da ne ukaljaju svije ime u očima građana. Nema potreba da idu za kriminalcem koji je odgovaroan za mnoge zločine. Učestvovati svjesno u veleizdaji nije pametno. Mnogi se članovi DPS-a osjećaju kao Srbi i neka svoju lojalnost pokažu prema svome narodu i svome porjeklu a ne prema nesoju.

 2. E viva komentariše

  Ajde ne lazite ovaj narod vise ..imdnujte ako imate podatak ,a ne uvijek nesto izmisljate

 3. Bajro komentariše

  Zgaziti,prebiti i izvršiti veliku i malu nuždu na njima. Oni su ti radili više puta.odvsjali im bubrege,lomili ključne kosti. Nije to davno bilo. Znam neke koji su morali da potpišu da su se smopovrijedili. Takođe znam čovjeka koji im je nabio povrede drškom od pištolja. Sve su ovi isti to radili.

  1. Autarijat komentariše

   Tebe bi trebalo uhapsiti za primjer drugina.budalo četnička. Valjda ce se praviti bolja drzava u kojoj niko ne prebija a li u kojoj svi prvo poštuju svoju pa onda tudje države. Ajvanu

 4. Vido komentariše

  Lazna vijest ,svi idu na Cetinhe uključujući i administraciju kluba poslanika DPSa!

 5. grunf komentariše

  Glupost.Ta banda je i dalje jedinstvena u cinjenju zla.Nema zdrave jezgre u DPS-u izbite tu budalastinu vise iz glave.

 6. Felix komentariše

  jedino zbog straha nece da odu, sve jevto ista bagra !

 7. Bosko komentariše

  Ici ce svi kao bele lale …… 😎

 8. Baranin komentariše

  Ko neće?
  Ajde recite nam pošteno da li vidite ikoga poštenog na ovoj slici?

 9. Andrija2010 komentariše

  ja garantujem da bi 99 postro dps poslanika poljubolo mila u dupe a ne da ne odu ako ima neredi.alipopa je ocitala bukvicu milasu pa sad izmislja pricu o multietnickom skladu koga on sa sakom kopiljana kreira

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.