Borba otkriva: Specijalno tužilštvo traga za Arsenijem Kalezićem zbog šverca cigareta!

Borba otkriva: Specijalno tužilštvo traga za Arsenijem Kalezićem zbog šverca cigareta!

Specijalno tužilaštvo traga za Arsenijem Kalezićem (62) iz Podgorice, zbog sumnje da je član međunarodne kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta, saznaje Borba.

Kalezić je izvršni direktor i osnivač firme „Klar“ d.o.o. Podgorica, a policiji je poznat od ranije.

Hapšen je prije pet godina u predmetu oko milionske utaje poreza. On se nalazi u bjekstu, a policija traga za njim.

“Provjerama je utvrđeno da u jednom pravnom licu odnosno u magacinu koji se nalazi u slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar postoji manjak od 16 hiljada cigareta različitih marki. Prikupljeni su materijalni dokazi da predmetne cigarete nijesu legalno napustile slobodnu carinsku zonu, te je po nalozima SDT-a službenici SPO su izvršili pretrese magacinskog prostora te utvrdili manjak u navedenoj količini“, rečeno je iz SDT-a.

U saradnji sa Upravom Carina Crne Gore, te drugim nadležnim državnim organima utvrđeno da je šteta po Budžet Crne Gore u vidu neplaćenih akciza i poreza 16.000.000,00 evra.

Tokom septembra i oktobra ove godine službenici Specijalnog policijskog odjeljenja koji su postupali po nalozima SDT-a zaplijenili su oko 2.500 paketa cigareta bez akciznih markica.

„U konkretnom slučaju lišena su slobode više lica N.D., N.F., C.Đ., S.A., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje. Ova kriminalna organizacija djelovala je na području Crne Gore i okolnih država gdje su u posebno pripremljene bunkere u teretnim vozilima krijumčarili cigareta preko granične linije Crne Gore“, tvrde u SDT-u.

U svim ovim predmetima, kako je dodao, pokrenute su finansijske istrage protiv okrivljenih lica i sa njima povezanim licima.

Related posts

1 Comment

  1. Slavsa

    „Klar“ d.o.o. Podgorica je “placena” kompanija koja je pristala da za odredjeni iznos bude “nosilac” ovog sverca. Kazu da drzavni organi itekako znaju ko stoji iza ovog “posla” ali da im nije interes da to procesuiraju i istraze do kraja. “Vukovi siti a samo jedna ovca manje” 🙂

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *