Borba otkriva: Potraga za još dvojicom Kotorana zbog šverca 18 tona kokaina!

0

Američki istražitelji potražuju još dva pomorca iz Crne Gore, zbog šverca preko 18 tona kokaina, ekskluzivno saznaje Borba.

Kako saznajemo, dvojica pomoraca su se dan pred otkrivanje tovara izgubili u nepoznatom pravcu. Njima se u Filadelfiji gubi svaki trag, a vjeruje se da nijesu napustili taj grad.

Prema našim saznanjima, obojica osumnjičenih su iz Kotora.

Do njihovih imena istražitelji su došli provjerom spiska zaposlenih na brodu.

Američki istražitelji su na brodu MSC Gajan pronašli ukupno 18 tona narkotika čija vrijednost je procijenjena na 1,3 milijarde dolara.

Prvog dana pretresa pronađeno je šesnaest i po tona kokaina i tada je uhapšeno šest članova posade, od kojih su čak četvorica iz Crne Gore.

Kada je na brodu otkriven kokain, tamošnji istražitelji odmah su uhapsili Budvanina Ivana Đuraševića i Fonofavea Tijasagu, koji su radili na brodu. Oni su priznali da su tokom noći dobili nalog da sa 14 čamaca na brod pretovare džakove u kojima je bio kokain. Odmah zatim, uhapšeni su i Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39) iz Crne Gore i Lauli Pulu.

Đurašević je priznao na saslušanju da je za ovaj posao trebalo da dobije 50.000 dolara u kriptovalutama. Pojasnio je da je brodskom dizalicom napunio kontejnere drogom, nakon čega ju je sakrio. Pomogao mu je Tijasaga, koji je takođe priznao da mu je za to obećana velika novčana naknada.

Jedan od zvaničnika DEA je saopštio da je brod krenuo iz Čilea u Evropu, da se zaustavljao u Peruu i na Bahamima prije nego što je stigao do Filadelfije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.