Borba otkriva: Mugoši spremili zatvor, ali je on zaprijetio da će progovoriti sve o vili na Gorici!

Borba otkriva: Mugoši spremili zatvor, ali je on zaprijetio da će progovoriti sve o vili na Gorici!

Bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši prijetilo je otvaranje nekoliko afera, ali je on sve na vrijeme zaustavio jer je poručio da će javno ispričati sve o vili koja se gradi na Gorici, a koja se dovodi u vezu sa Milom Đukanovićem, saznaje Borba. Dok su istražitelji stezali obruč oko Mugoše, on je kao adut čuvao dokumentaciju oko ustupanja zemljišta za izgradnju vile, koju je on gradonačelnik, donio. Upravo ta dokumenatacija i saznanje ko stoji iza gradnje, kako se vjeruje, Mugošu je spasilo sigurnog odlaska u zatvor.

U jednom momentu, istražitelji su vodili više istraga protiv Mugoše, u predmetima Bazar, KAP, Carine…

Međutim, otkriva naš izvor upućen u dešavanja u vrhu DPS-a, Mugoša je na vrijeme poslao signal da može biti nezgodno po mnoge, ako odluči da progovori, naročito oko gradnje milionske vile na Gorici. Tako su počele da padaju jedna po jedna optužba protiv njega, osim u slučaju Carine, a početak suđenja se odlaže u nedogled.


“Mugoša je rekao tamo gdje treba, to što treba i tako je sebe, najvjerovatnije, spasio daljeg progona. On je poručio da neće dozvoliti da se niko igra njegovim imenom, a da neki drugi budu zaštićeni”, otkriva naš izvor.

Gradnja kuće pored vile Gorica, kako su mediji već pisali, počela je prije četiri godine, na zemljištu koje je bivša podgorička uprava ustupila Vladanu Vladu Ivanoviću na koriščenje uz naknadu.

Ugovor o prenosu prava na građevinsko zemljište potpisali su Ivanović i tadašnji direktor Agencije za imovinu Podgorice Dragan Đukić. U njemu piše da se gradska urbanistička parcela od 1.579 kvadrata prenosi na korišćenje uz naknadu. Cijena po kvadratu iznosila je 702 evra, odnosno 1.108.458 evra ukupno, a dokumenta Sekretarijata za finansije potvrđuju da je Ivanović uplatio novac na račun podgoričkog budžeta.

“Vijesti“ su u februaru 2014. godine objavile da je tadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša donio odluku o ustupanju 1.579 kvadrata gradskog građevinskog zemljišta pored vila “Gorica” Ivanoviću.

Mugoša je odluku donio nakon što je 2008. godine izmijenjen DUP Nova varoš 2, kojim su, pored vile Gorica, ucrtane dvije parcele tik uz Atinsku ulicu u kojoj živi Đukanović.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *