BORBA otkriva, ministarka odbrane ćuti: Sin Duška Markovića i dalje radi u Vojno-obavještajnoj službi koja ima mogućnost praćenja i prisluškivanja!

11

Sin bivseg premijera Duška Markovića, Nikola Marković i dalje radi u Odjeljenju za vojno-obavještajne poslove pri Ministarstvu odbrane, saznaje BORBA.

On nije jedini sin funkcionera DPS-a koji i nakon promjene vlasti radi na osjetljivim funkcijama u državi.

Inače, Odjeljenje u kojem on radi, optuživano je da učestvuje u nezakonitom praćenju i prisluškivanju neistomišljenika DPS-a.

Redakcija BORBE je pitala Ministarstvo odbrane da li Marković i dalje radi u pomenutom Odjeljenju, a umjesto konkretnog odgovora dobili smo šturo saopštenje da je to tajni podatak i da nam ne mogu ništa reći vezano za rad te osobe.

Nejasno je, zašto bi bio tajan podatak da li sin Duška Markovića radi ili ne radi u pomenutom Odjeljenju.

I pored promjene vlasti, očigledno da ministarka odbrane Olivera Injac nema namjeru da rasčisti sa kadrovima i sinovima funkcionera DPS-a!

Ime Nikole Markovića, kako su mediji ranije pisali, ne nalazi se na spisku državnih službenika i namještenika MO. Prema spisku objavljenom 18. decembra 2018., njih 149 je zaposleno u ovom resoru.

Na spisku državnih službenika i namještenika ne nalaze se imena i radna mjesta zaposlenih u Odjeljenju za vojno-obavještajne i bezbjednosne poslove, jer su ta radna mjesta utvrđena posebnim aktom, po zakonu, i popunjavaju se bez javnog oglašavanja, kao ni ministra i državnog sekretara.

11 Comments
 1. Ivi komentariše

  Lutka, rodjen je za bezbjednjak. Ministarka i Duško su poznati…

  17
  1
 2. TomoP. komentariše

  Ministarka do sad nije uradila apsolutno nista. Svi kadrovi boskovica i dps-a su na okupu i na svojim mjestima. Na poslednjim konkursima za skolovanja prolaze samo i iskljucivo zasluzni iz prethodnog perioda. Politika ministarstva se kreira iz Briselskog lobija koji ocito ministarku demotivise da uradibcak i one stvari koje je vec morala. Dokle tako veliko je pitanje u svakom slucaju problemi se samo gomilaju a razocaranje i nepovjerenje raste.

  44
 3. Nasi komentariše

  To odjeljenje treba kompletno rasformirati.

  31
  1. Strado komentariše

   A Vuceljici sa kupljenim diplomama

   13
 4. SERDAR komentariše

  OVO JE SRAMOTA ILI BOLJE REČENO IZDAJA NARODNE VOLJE A MOŽDA JE NEKO PERFIDNO I TAJNO UZEO PARE OD DPS-a?

  19
 5. Bosko komentariše

  Tragicno je na sta nam drzava lici.
  Zamislite sluzbu vojne bezbednosti gde Nikola Markovic radi?! Boze sveti, ima li te?
  Nista konstruktivno i u funkciji gradjana i drzave..samo konferencije za stampu i samoreklama.
  Medojevic je u pravu, iako nisam za njega.
  Sto se ovog zastidja tice sve je u pravu!

  12
 6. Realan komentariše

  SAMO SE CORAVI I NEZNAVENI ZANOSE DA SE NESTO BOG ZNA DESILO 30.08.PA VIDITE LI DA SARANOVIC POSNESE OSTAVKU,DA IZGLEDA NI VUKSIC NECE BITI NA CELU ANB.CINIMI SE DA SU PRIJE 3 DANA U POSJETI CG BILI NEKE CIKE IZ NATO.SVE TIHO I BEZ BUKE SE DESAVA.,,voda huci tamo dje je najplica,,

 7. Kontra revolucija komentariše

  Šta se bunite ?.
  Sve ide kako treba po NATO planu i instrukcijama !.
  Ahahahahaha, Banana Republika sa banana vladom !.
  A da ste izigrani i prodani o tome ne treba pricati !.

  1. LipaLipa komentariše

   … Contra, … sve da je Vlada. banana, nije naravno, … front, glasao istu, premijer. nosilac vase liste, … dje je odgovornost, prema narodu, glasacima,, … bas, “casno, posteno”, ljudskost nevijena,, … no sto ocekivati od komunaca, bivsih, … ne komentarisem, ja ovo zbog, tebe, ni si bitan, … medjutim, ovo je stav, fronta, decidno, … caskom oni svoju “pricu” obrnu, … aj’ zdravo, …

  2. E viva komentariše

   A ti iskopleksirani seljober,gedzovan .vucaj se gedzo iz cg…mozes samo da ga duvas..dosta smo mi vas primali i zaposljavali,e sada put pod noge posto vam ne valja u cg

 8. Milica komentariše

  Ovo se mora resavati, narod gubi strpljenje jer sve izgleda kao da vlada vise stiti ove kadrove dps-a nego one koju su ih glasali

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.