BORBA otkriva: Krivokapić udario na Leposavića zbog Srpske pravoslavne crkve i Temeljnog ugovora, Srebrenica samo povod napada!

41

Afera Srebrenica je samo povod, a stvarni napad na Vladimira Leposavića ministra pravde leži u potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, jer premijer Zdravko Krivokapić izbjegava da Vlada to izglasa, saznaje BORBA.

Kako saznajemo, plan Krivokapića i dijela Ambasada, kao i DPS-a je da se Temeljni ugovor proslijedi Skupštini, a ne da ga Vlada usvoji, kako je predviđeno.

Leposavić je pripremio Temeljni ugovor sa SPC koji treba da potpišu srpski Patrijarh i premijer Krivokapić. Od tog momenta kreće napada na Leposavića od strane DPS-a, što je, nažalost, prihvatio i premijer Krivokapić tražeći njegovu smjenu zbog Srebrenice, iako je pozadina svega Temeljni ugovor, a to se krije od javnosti.

Plan Krivokapića je da Temeljni ugovor koji treba da potpiše sa Patrijarhom, ne usvoji Vlada, nego da dokument proslijedi Skupštini. Ovo iz razloga jer URA, makar jedan njen poslanik ili poslanica, neće dići ruku za Temeljni ugovor, što znači da on neće proći.

Zato se digla frka u javnosti oko Srebrenice, da bi se prikrila stvarna namjera Ambasada, premijera, a sve to, nažalost vjerujućeg naroda, na ruku ide DPS-u.

Zdravku Krivokapiću je prošle nedelje Temeljni ugovor predao visoki službenik Srpske patrijaršije u manastiru Ždrebaonik, uz prisustvo vladike Joanikija.

Kako saznajemo, Krivokapić je ubrzo nakon toga napustio sastanak i otišao da se vidi sa nekim ambasadorom, ali se ne zna da li je u pitanju sastanak u vezi Ugovora ili ne, ali je sa sobom ponio papire koji su mu predati, odnosno sami Temeljni ugovor koji treba da potpiše zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

41 Comments
 1. Милош М. komentariše

  Доста делује натегнуто. Међутим, далеко до тога да је немогуће. Са Здравком Преваром сваки амбасадно-урашки маневар је могућ – а на штету људи који су му указали поверење.

  96
  17
  1. Vasoje komentariše

   Shvatio sam da je lepi vaskrsli sotnjara, đedo prđekno i eve ga među narod

   6
   41
   1. TREPCA komentariše

    SAMO SE VI IGRAJTE SA DJAVOLOM, BOJIM SE DA NAM SVIMA NE PRESJEDNE …

    89
    2
  2. Samuela CH komentariše

   Satana.

   1. Samuela CH komentariše

    Kad bi on razcistio prvo sa sobom, shvatio bi da je i narod shvatio da ih je prevario.

 2. Bokelj komentariše

  Nije Krivokapić, kako pišete, udario na Leposavića, nego je Krivokapić, kako bi u Boki rekli, udaren po-odavno mokrom čarapom po glavi i mi tu imamo problem. Neko je, od onih koji su ga nametnuli za lidera, morao znati kakav je mentalni sklop ovog donedano anonimusa.

  150
  15
  1. Ivi komentariše

   On prdjeknuo, ne bih rekla. Eno mu ćerka iz akademske porodice turpija nokte po Beogradu i drži salone ljepote. Ali kad sam videla sina kako sredjuje nokte, momčina bre, umjesto da radi i stvara, turpija se. Pih.

   60
   7
  2. Ускок komentariše

   Krivokapić je najveća izdajica naroda Crne Gore koju pamtimo u istoriji !

   2
   1
 3. Nevena komentariše

  Sramota! Udario na najboljeg ministra!

  121
  9
 4. Strasni sud komentariše

  NIKAD MI NECE BITI JASNO KAKO SU DF I OSTALI POSTAVILI OVOG IZDAJNIKA KRIVOKAPICA ZA NOSIOCA LISTE NA IZBORIMA A KASNIJE I ZA PREMIJERA

  96
  9
  1. Vrabac komentariše

   Postavili su ga tako što je crkva u Crnoj gori (prije svega Gojko Perović i Joanikije) ucijenila DF da će uskratiti podršku listi za izbore. A poslije izbora isto tako ucijenili da mora bit premijer.

   99
   3
   1. LipaLipa komentariše

    … vrabac, … djelimicno tacno, df procijenio da ce “prevaspitati” crkvu /premijera, … sto nije uspjelo, ocigledno, obrnuto, … premijr/crkva, ovako ili onako dovodi u red, makar njihov odluke, front negove lidere, … aj’ zdravo, …

    7
    15
    1. Radnik komentariše

     Ovo nije trebalo objavljivati do dana potpisivanja . Ovo je namjerno objavio premijer kako bi sad komite komitovale i bilo povuceno.sto se ovo objavljivalo do dana potpisivanja nije mi jasno

     6
     2
  2. alf komentariše

   Kako ti nije jasno,crkva je prije svega bila neiskrena prema DF-u koji se zrtvovao za nju.Krilo crkve koje jos od referenduma radi na odcepljenju od SPC i formiranju neke nezavisne mitroplolije(a da se razumijemo ni Anfilihije tu nije cist,svidili se kome ili ne)je i nametnulo ovog antihrista na celi ZBCG uslovljavajuci podrsku.DF se ocito iz pocetka nije snasao a sad jedino on cuva pobjedu nad DPS-om na svoju stetu dok Demokrate i URA rastu i spremajz se za konacni udar jedinstvo sa DPS-om zbog cega se plasira teza o zdravom jezgru DPS-a koga nema ,sve su to kriminalci.Tesko je u ovom momentu biti pametan jer narod je blesav a vlada antihrista nista nije uradila na totalnom razvlascenju DPS-a cak ga ojacava.Dakle jedino pritisak da se srede biracki spiskovi i na nove izbore je oni sto se mora uraditi ili ce Srbi nestati iz Crne gore a za to su sami krivi rasipajuci glasove na Demokrate i URA a i ostale partije iz koalicije nacista.

   16
   4
 5. Lemi komentariše

  Dje si Drazene govno ljudsko.Samo ovim putem da ti se poserem na portal i na Vučića u paketu! Stidis li se ikad fukaro ? Ovo sranje samo ti mozes objaviti!

  26
  58
  1. Miko komentariše

   Ovo samo Drazen moze da napise, potirača Vučkova i Milova! Vele nema sta ne radi za 50 EUR

   16
   26
   1. Nahija komentariše

    @Miko,
    Ne pitaj ništa katastrofa! Premijer saopšti da je sve dogovoreno sa Patrijahom oko potpisivanja ugovora i da Crkva nema primjedbe na dsad učinneno.
    Ova informacija je razočarenje za DF trojku i Živkovića koji se opučiše od postavljanja minskog polja.

    12
    15
 6. Nikolina komentariše

  Odvratno je to što Krivokapić radi, stvarno djeluje kao da ga baś briga za ono što se narod borio…

  54
  6
  1. Ksilofon komentariše

   Odvratno je što Borba laže iako već ima izjave Krivokapića da je potpisivanje dogovoreno.

   5
   13
   1. alf komentariše

    Odvratno je sto ima budala koje vjeruju Jrivokapicu u dalje.

    17
    3
 7. BOJANA komentariše

  Podrška za ministra Leposavića, Krivokapić je jedan izdajnik! Sram da ga bude!

  114
  8
 8. MIKI komentariše

  Krivokapic je kukavicije jaje, podmetnuto od strane dusmanijskih ambasada.Ukoliko se ne potpise temeljni ugovor sa Spc, sigurno ce se desiti nove litije, i onda pa pa, Zdravinjo.Dosta smo trpjeli Zdravkove prevare.

  62
  4
 9. Rade komentariše

  Potpisati samo ugovor koji nam je Amfilohije ostavio u amanet bez ikakvih prepravi i da ga potpiše Joanikije!

  55
  5
 10. petar komentariše

  Krivokapic je, ispostavilo se, kukavicije jaje… zapravo mucak. Jasno je kao dan da Krivokapic odugovlaci i pokusava da izbjegne potpisivanje kako temeljnog ugovora, tako i ostalih biti dokumenata. Steta od njegovog postavljanja za premijera je svakim danom sve veca i nema perspektive da ce se to popraviti.

  Nije Krivokapic samo “slabic” vec i svirepi narcis (to cesto ide zajedno)… opasan i stetan covjek. Prevaio je i izdao narod koji je po cici zimi isao na ulicu, rizikovao (i dobijao) premlacivanje od strane milicije gubljenje posla itd… dojk je Krivokapi sjedao u zavjetrini, gojio se, a prica se da se druzio (i jos se druzi) s casicom.

  Ko je vidio njegov intervju za OKO/RTS moze da vidi ko je i kakav Krivokapic – pokvaren, manipulativan, bez i trunke morala i korektnosti. Vec tada, izbjegavajuci jasan odgovor na pitanje da li ce zajedno sa DPS-om da smijeni Leposavica pokazuje ko je (kaze “Skupstina ce…” pa je vec sve jasno iako nije direktno potvrdno odgovorio na pitanje novinara) . Treba dobar zeludac sa slusanje ovog zastrasujuceg (ne)covjeka i tog intevjua…

  Tiranin koji sebe utvrdjuje na vlasti “sakal (da ne vrijedjamo vukove…) u jagnjecoj kozi”, a ovce ne znaju sto ce pa sve cekaju da poovo stavi jagnjecu kozu na glavu. Lijepo kaze djecija pjesmica “ovca ne zna da se brani, vuk se njenim strahom (da se ne vrati DPS…) hrani” . I na kraju vuk ipak pojede ovcu… “U pamet se Crnogorci” rece neko nekad….

  Krivokapic je vec izabrao svoje buduce partnere i zastitnike – DPS. I to nedvosmisleno pokazuje – koci sve reformske zakone, dopusta da komite napadaju gradjane po Crnoj Gori i ugrozavaju ministre, ako ne pozure nece ga vise moci skinuti …A posto nema, niti ce je vise ikada moci dobitit, podrsku ni od koga okrenuce se tiraniji i maltretiranju naroda.

  Krivokapic vjerovatno shvata sto je napravio: sto god da bude sa Leposavicem, Krivokapic je veliku gubitnik. Ako uspije da razrijesi Leposavica odnosi u vladajucoj vecini ce biti trajno poremeceni a on definitivno gubi njihovu podrsku i povjerenje, Ako ne uspije da razrijesi Leposavica, ko god bude htio moze da naziva Krivokapica “slabicem” (sto on i jeste i vec je pokazao, ali ce onda imati konkretan “slucaj”…) . A ako se i otvoreno (a ne kao do sada samo tajno) prikloni DPS-u njegovo “politikovanje” ce biti kratkoga roka – on je za njih “potrosna roba” za jednokratnu upotrebu. Krivokapicu najvuise odgoare neodlucnost i k=oklijevanje parlamentarne vecine u odnosu na njega.

  75
  5
  1. LipaLipa komentariše

   … Petre, … vidim da si preuzeo ulogu govornika df na portalu, … naravno da ce Vlada usvojiti TU, uskoro, … premijer, bar tako ja mislim, isti potpisati u ime Vlade, … pored ovog TU n znam na koja bitna dokumenta mislis, … oko dps/vlade/premijera, ne bih, lazi i podvale, deplasirano, … df “brine” o apostolima, oni (df) dalje od guzice, vucka, ne umiju, … “lepi” opet “bitan”, bio je nesto “bitan” onomad, … parlamentarna vecina postoji samo uslovno, df ima svoje “ciljve”, … ocu reci nije moguce, zakonito, smijeniti Vladu niko nema vecinu, … obaska demokrate i ura Vladu cvsto podrzavaju, … jidini nacin da se Vlada “srusi” je kohabitacija fronta i dps/milo, … aj’ zdravo, …

   4
   16
   1. Čiko komentariše

    Sva snaga i kredibilitet Krivokapića leži sada u podršci malog dijela SPC u Crnoj Gori, grupice popova predvođene šefom sa Cetinja, koja će se osuti brzinom proljećnjeg pljuska kada njihova podrivačka aktivnost bude raotkrivena. Imao je Krivokapić podršku značajno većeg dijela SPC, ali ga gubi iz dana u dan, naročito nakon udara od njega mnogo značajnijeg čovjeka za SPC. Sve malobrojniji je krug podrivača.
    Ako se uzda u savezništvo sa Drugom familijom, nekakvim njemačkim prijateljima, Dubokom državom itd. Zdravko je poludio. Na kraju priče, ovo jeste i sudar ideje koju s jedne strane predstavlja jedan katunski crnogorac i jedan vasojevićki Srbin

    15
    6
    1. LipaLipa komentariše

     … Ciko, … ma nista sto si izlozio nije tacno, … SPS/Patijasija nikad nij podrzavala Krivokapica ni sa pok.Irinejem na celu, … Mitropolija obrnuto, “postavila” ga za premijera, … i sada Krivokapic ima podrsku, mozda i vecinsku u SPS, klir, nema parijaha, … premijer se oslanja na narod, raste podrska, na srtahu lidera fronta. … lideri fronta se boje svog naroda, … da ne budu proglaseni za izdajnike, manje vise i jesu, … generalno premijer je jaci nego kad “izabran” … aj’ zdravo, …

     4
     7
 11. Ivi komentariše

  Toga potpisa nećemo gledati, ima to iz zapadnih ambasada krijući da upire dok ne završi posao. I crkva i Srbi da ih nema. Oni su umiješa i očigledno u šverc raznih vrsta i tovare dobre pare od toga. DF mora srušiti vladu, oni će pomoći Drpingere i komite, ali i Srbi će se boriti. Nego, ima tu još interesa. Ako ne, onda onaj ćelavi umjesto da bježi u Srbiju zbog mogućeg zatvora ljulja Zdravka. Neka ide da se ženi, vrijeme je.

  11
  7
 12. Ivi komentariše

  Tačno je, miče ga zbog crkve ali i zbog tužilaštva. Oće to da mete do sudnjega dana, a šćipi će da odlaže izmjene. Dok ga ne sruše, pa će ga Miljo časkom pojesti. Pozitivna. E ovo je razlog za ŠUT!

  13
  2
  1. Autarijat komentariše

   Prc odgovori vam Profesor. Dogovorio sa Patrijarhom samo vama nebitnim kulucarima iz Sns CG niko nije javio hahah. Kako vas prosu. Vidite dako vam umjesto Joanikija poturi avetni Šizoje nekog iz Leposavića popa . A Lepko je četnik zalizani ,dzaba mu šest Harvarda. Zlo june ,dovijeka g… ne moze tu škola nista. Cetnik vazda tupson. Moze li Srbinbiti partizan? Koji je glavni grad za dfovce? Braca vazda,sluge nikad! Jos nam se za Mojkovac nije oduzila Srbadija opancarska

   8
   15
 13. mitar komentariše

  evo sad info da je dogovoren termin za potpisivanje sa patrijarhom tako da samo spinujete kao i uvijek! manite se corava posla jer samo zamajavate narod netacnim informacijama i ispadate smijesni.

  10
  4
  1. Ivi komentariše

   Info petlja, mediji po Srbiji ćute. Spašava ju bocoustog. RUŠI ILI ĆEMO MI VAS IZDAJNICI.

   3
   2
   1. mitar komentariše

    ovdje jedino borba petlja sa nekim lazima!

    5
    2
 14. Marko komentariše

  Sram vas bilo što baljezgate

  7
  2
 15. Miloš komentariše

  Krivokapić bolje da se povuče ako zaista tako misli.

  5
  6
 16. Milenko komentariše

  Osuditi čovjeka jer se deklariše kao Srbin…Krvikopaiću, srpska zastava i crkva su te i dovjeli na mjesto gdje si

  3
  2
  1. Vale komentariše

   Doveo ga je narod i crkva a ne Vučić Milov drug i njegovi poltroni iz DF koji nisu bili sposobni da DPS skinu sa vlasti 30 godina.

 17. Borko komentariše

  Ko zna pravi povod ali mi je zaista čudno da se neko smjenjuje zbog izrečene istine…

  2
  1
  1. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

   Evo javiše da su se u(s)raši oglasili… Moraju oni čoče sa svojih 5% da provjere sporazum… Stara taktika dvojca Alkos/Dritanga jedan u klin drugi u ploču i nema sporazuma!! Deja vú, samo ove bijesne botine i dalje kevću po portalu protiv Dražena… Dražene respect!!

   2
   1
 18. Veselin komentariše

  Ja toj fukari ne vjerujem nista. Kladim se u zivot da ce ta fukara nesto pokvariti. On je slucaj za psihijatra!

 19. Duka komentariše

  Ne znam nikog da se u zadnjih 3-4 mjeseca priključio DF-u, a znam solidan broj onih koji tv rde da više ne razumiju . politiku trojca MKM. Nikšićki rezultati očito nisu bili dovoljna opomena. Mođda će pad u Herceg Novom sa 43% na jedva 30-ak neke dozvati pameti.

  1
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.