Borba otkriva imena osumnjičenih: Pronevjerili 1,2 miliona eura

4

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, podnijeli krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv osam fizičkih i šest pravnih lica osnovanih u Crnoj Gori, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u vezi krivičnog djela utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju. Prijave su podnesene protiv Milene Kolarević (42), Radosava (35) i Tamare Zvicer (36), Milorada Lalovića (59), Dejana Radovića (38), Eldina Ramovića (43) i Amira Derviševića (29), kao i D.K. (56)
Primjenjujući operativno taktičke metode i na osnovu prikupljene dokumentacije, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su prijavljena pravna lica DOO “Kolma Elektro” Budva, DOO “RDZ” Budva, Doo “Ktitor” Budva, DOO “Ibograd” Budva, DOO “DIL Commerce” Podgorica i DOO “Benny P” Podgorica, i odgovorna i ovlašćena lica u tima pravnim licama: Milena Kolarević (42), Radosav (35) i Tamara Zvicer (36), Milorad Lalović (59), Dejan Radović (38), Eldin Ramović (43) i Amir Dervišević (29), kao i povezano lice D.K. (56), počinili navedena krivična na način što im je više pravnih lica, osnovanih od strane državljana Makedonije, izdavalo tzv. fiktivne fakture za neizvršene usluge, robu i radove, nakon čega su prijavljena preduzeća vršila plaćanja po fakturama, te je na taj način sa računa pravnih lica neosnovano podignuto preko 5 miliona eura, čime su prijavljena fizička i pravna lica, kako se sumnja, pričinila štetu Budžetu Crne Gore u iznosu od 1.204.068,20 eura.
Službenici Specijalnog policjskog odjeljenja u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a u sklopu predmeta „Vardar“, i dalje sprovode aktivnosti u skladu sa svojim ovlašćenjima u cilju otkrivanja počinilaca predmetnih krivičnih djela.

4 Comments
 1. zoran majmun komentariše

  Jel to ona kuja iz Kužine ….

  2
  1
 2. Njego Vukadin komentariše

  Jel to ona kuja Tamara iz Kužine

  2
  1
 3. Ni k ola komentariše

  e jeba je Zoran pa sam i ja naguzio drolju…

  1
  1
 4. SKALJAR komentariše

  Lakica treba osloboditi i dati mu nagradu za otkrivanje ovih afera….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.