BORBA OTKRIVA: GST Novović pisao VDT-u Markoviću da on preuzme predmet “državni udar”

0

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, pisanjm putem, obavijestio je VDT-a Milorada Markovića da niko od postojećih tužilaca koji su na radu kod njega ne može iz objektivnih i drugih razloga više postupati u predmetu „državni udar“. On je od Markovića zatražio da se VDT uključi u ovaj predmet, odnosno da oni zastupaju optužni akt.
Još uvijek nije poznat stav i odgovor VDT-a.

Međutim, ovo sada otvara novu dilemu, da li će se uopšte neko iz SDT-a pojaviti na završnim riječima u pomenutom predmetu koje su zakazane za sledeću sedmicu (20. i 21. jun).

Podsjećamo, tužiteljka Jelena Protić prošlog puta nije došla na suđenje (zakazano za 13. i 14. maj), jer je otvorila bolovanje.

Inače, Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je presudu, kojom je 13 optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine osuđeno na skoro 70 godina zatvora i predmet vratio na novo suđenje.

Ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov za terorizam u pokušaju bili su osuđeni u odsustvu na 15 i 12 godina zatvora. Lideri Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević i Andrija Mandić na po pet godina zatvora, penzionisani generala žandarmerije Srbije Bratislav Dikić na osam godina zatvora. Na optužnici su se našli i Predrag Bogićević, Nemanja Ristić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević i Mihailo Čađenović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.