Borba otkriva: Filipa Koraća terete za ubistva Saleta Mutavog i Davorina Baltića!

0

Srpski istražitelji povezali su Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića, kao naručioca likvidacije Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi i Davorina Baltića, visokopozicioniranog pripadnika “kavačkog klana”, saznaje Borba u vrhu MUP-a Srbije. Vjeruju da su prikupili dovoljno dokaza da Korać stoji iza te dvije likvidacije. Motiv za ubistva su trgovina sa narkoticima i nerasčišćeni računi klanova.

Sumnja se da je Stanković ubijen jer je od “škaljaraca” uzeo 40 kilograma kokaina. On je, kako se sumnja, drogu prodao, a novac im nikad nije dao. Istražitelji vjeruju da je ubistvo Stankovića plaćeno 300.000 evra u kokainu. Korać je u policijskim evidencijama označen kao vođa Bojovićevog klana, koja usko sarađuje sa “škaljarcima”.

Prema nekim informacijama, istražiteljima je u rasvetljavanju ubistva Stankovića, navodno, pomogao jedan pripadnik “škaljarskog” klana.

Ime Filipa Koraća se dovodi i u vezu sa likvidacijom Davorina Baltića, iz “kavačkog klana”, koji je u ratu sa “škaljaracima”.

“Ubistvo Baltića se veže za “škaljarski klan”, kao osveta za mnoge likvidacije “škaljarskog klana”. Korać se dovodi u vezu i sa tom likvidacijom”, saznajemo u MUP-u Srbije.

Za Koraćem su raspisane Interpolove potjernice, ali MUP nije zvanično saopštio za koja konkretna djela.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.