Borba otkriva: Đukanović raspisuje izbore da se obračuna sa opozicijom i neistomišljenicima u DPS-u!

3

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović svojim najbližim saradnicima saopštio je da ne isključuje mogućnost da naredne godine budu organizovani prijevremeni parlamentarni izbori, potvrđeno je Borbi iz više izvora. Na taj način, Đukanović želi da riješi političku krizu koja je evidentna, ali i da počisti svoje dvorište unutar DPS-a. Raspisivanjem prijevremenih izbora, prekinuo bi rad Radne grupe oko reformi izbornog zakonodavstva i u izbornu trku ušao po starim pravilima, što mu u startu daje početnu prednost.

“Jasne poruke iz EU da je hapšenje poslanika opozicije loše za dijalog koji je tek započeo, učvršćuju Đukanovića u uvjerenju, da je sve to najbolje prekratiti prijevremnim izborima, u prvoj polovini sledeće godine. Takođe, ako ide na prijevremene izbore, želi da izbjegne da redovni izbori, koji treba da budu 2020. godine, budu samo godinu prije popisa stanovništva, koji je veoma bitan za srpsku populaciju, jer želi da osigura da popis protekne po njegovim pravilima, uz punu koordinaciju svih poliga vlasti. Đukanović vjeruje da Srbija neće sjedjeti skrštenih ruku u popisnoj kampanji, odnosno godinu ranije, pa prijevremenim izborima želi da se osigura na vrijeme, ističe naš sagovornik.

Novonastala situacija oko hapšenja poslanika Nebojše Medojevića i pokušaja hapšenja Milana Kneževića, neriješen status crkvene imovine, koja je trn u oku DPS-u, kao i trzavice unutar samog sistema, dovoljno su razlozi da se ide na prijevremene izbore.

“Jasno je da unutar samog sistema, koji je zarobljen ratom klanova, nema punog jedinstva, a ishitrne odluke oko hapšenja poslanika DF-a i zaoštravanje političke situacije, samo su dodatan motiv da se sve prekrati izborima. DF je pod stalnom paljbom režima, sudstva i tužilaštva, dok je ostala opozicija pasivna, neaktivna, bez konkretne ponude, akcije i reakcije, u konstantnom padu, a takođe i unutar DPS-a ima očiglednih trzavica, pa Đukanović želi da iskoristi novonastalu situaciju i ide na izbore. Na ruku će mu ići i eventualno raspisivanje vanrednih izbora u Srbiji, jer računa da će Srbija imati dovoljno svojih problema i da će tako najbezbolnije ostvariti zadovoljavajući rezultat, bez pritisaka sa strane, da će opozicija ostati razjedinjena i razbijena u više kolona, a plan je da jednim udarcem pobijedi opoziciju, ali i da smanji narasle apetite pojedinaca unutar DPS-a, kazao je naš sagovornik iz vrha DPS-a.

Da se ide u pravcu prijevremenih izbora potvrđuje i projektovani budžet kojim žele, kako su saopštili iz vlasti, da “poboljšaju poreski ambijent i povećanje zaposlenosti, u fokusu je regionalni razvoj, jer je više od pola kapitalnog budžeta usmjereno je na sjever države”.

3 Comments
 1. Iiippp komentariše

  Kako mali Zivko ima pouzdane izvore…

  1. Grobari komentariše

   Razvaljuje Živko, sve informacije ima prvi

 2. Bogli komentariše

  Stari je to saradnik…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.