Borba ekskluzivno saznaje: Vladanu Vučeliću ugrožena bezbjednost od kriminalnih klanova koji švercuju preko Luke Bar!

Borba ekskluzivno saznaje: Vladanu Vučeliću ugrožena bezbjednost od kriminalnih klanova koji švercuju preko Luke Bar!

Direktor Luke Bar i visoki funkcioner DPS-a Vladan Vučelić mogao bi biti meta kriminalnih klanova koji se bave opasnim švercerskim poslovima, pa je njegova bezbjednost ugrožena.

Ova informacija potvrđena je Borbi iz više policijskih izvora. Vučelić nedelju dana ne želi da odgovori na pitanja našeg portala o informaciji da mu je bezbjednost ugrožena.

Sve to se dešava u momentu kada je pooštrena kontrola u Luci Bar.

Prema našim saznjima, provjeravaju se određene informacije da je njegova bezbjednost ugrožena, nakon što je preuzeo direktorsku fotelju u Baru. O tome je nedavno bilo riječi i na jednom sastanku u vrhu DPS-a.

Poznato je da je Luka Bar, odavno, od međunarodnih policija označena kao glavni švercerski kanal za Balkan. Međunarodne policije su u više navrata upozoravale da je svakome ko se suprostavi tim klanovima bezbjednost ugrožena.

Luka Bar

Prema izvještaju Globalne inicijative protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, šverc cigareta je glavni oblik organizovanog kriminala na Balkanu.

U izvještaju se navodi da je središte šverca Crna Gora, gdje se prave i lažne marke cigareta proizvode i zatim krijumčare preko Luke Bar u različite zemlje EU, na Bliski istok i u Afriku.

Izvještaj tretira žarišta organizovanog kriminala u Albaniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Navodi se da se crnogorske cigarete švercuju širom regiona. Takođe, nelegalno se proizvode u Bosni i Hercegovini i Srbiji (naročito na Kosmetu). Zatim se krijumčare u Crnu Goru, odakle nastavljaju, sa crnogorskim cigaretama, ka Evropskoj uniji i dalje. Odnedavno, Kosmet je novi regionalni centar distribucije cigareta. Velike količine se dalje švercuju odatle u centralnu Srbiju, Sjevernu Makedoniju i Bugarsku, a zatim transportuju kroz porozni prelaz ka Crnoj Gori, navodi se u tekstu organizacije čije je sjedište u Ženevi.

Naglašava se da je Bar poznat kao žarište šverca cigareta. Inostrane marke navodno stižu preko Bara za reeksport, dok se cigarete proizvedene u Crnoj Gori transportuju iz grada pod Rumijom.

Related posts

11 Comments

 1. Ljuljeta

  Peije će bit da mu kamataši ugrožavaju bezbjednosti, jer grdne pare ostavi na kocku, što po Maestralu, što po kladionicama!

  Reply
 2. Barski vitez

  On je ok..
  Voli žene,kocku,grupni,maloljetnice.
  Uzdanica mu je Milica-šef kabineta kojom je u vrlo bliskim odnosima-nadam se da razumijete..

  Reply
  1. Kakvo li je vrijeme

   Prosto receno to je laz. Radi se o jednom vrlo casnom i cestitom covjeku, koji se nikom ne sklanja. I ko je upucen kojeg nije isplativo cackat, ma ko bio.

   Reply
   1. Barski vitez

    Nema potrebe “posmatraču”da se promijeni ime..Javljaš se..Zasto??ISTINA JE RAZLOG!!!
    Sve znaš,boli prilicno,jasno je sve…
    Njegoš je rekao:Žena laže suze prosipajući,,,da ne nabrajamo…

    Reply
 3. Barski vitez

  Ovo nije laž nego istina.
  Istina boli..prosto ti je tako..
  Ne brani ga je li isplativo čackati ga..fascikla i fioka to znaju dobro u SDT-u..To je odlicno znao i pok.D.Đukić,spec.tuž.
  Toliko…

  Reply
  1. Glas naroda

   Pa naravno da je sve to laz, Ne avetaj barski. Boli vas sto vam Podgoricanin dolje kolo vodi. Sve po zasluzi jbg-a, nemate kvalitetnih ljudi i kadrova. Kako ste se bili umrezili i utalili , pa sad frka kad dodje mud*

   Reply
   1. Barski vitez

    Neka vode Podgoričani..
    Jel ga to neko potjerao iz Pg.
    Jeste i to znate ko i zašto gospodo iz Pg..Imamo mi m..da veća od vas a ko se utalio pitajte se u Pg…dva klana..
    Jasno je to odavno…Biraju se između klanova…

    Reply
 4. Doker

  On je u vezi sa šeficom kabineta i mi to u luci znamo svi.
  No i neka je i to nije glavni problem.
  Neka rade što hoće a rade posebno ne službenim putovanjima gde im je pratilja Sonja Stanišljević.
  Mi radnici tražimo da Luka radi.

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *