Borba ekskluzivno saznaje: Privedena Beba Martinović, bivša šefica Poreske uprave!

Borba ekskluzivno saznaje: Privedena Beba Martinović, bivša šefica Poreske uprave!

Nekadašnja čelnica Poreske uprave Stanislava Beba Martinović privedena je danas zbog finansijskih malverzacija, ekskluzivno saznaje Borba.

Izviđaj se vodi protiv više službenika Poreske uprave zbog sumnje da su dio organizovane grupe koja je osumnjičena za utaju poreza i pranje para.

Stanislava Beba Martinović

Osim nje, privedena je i Nevenka Đurović, kao i još nekoliko službenica Poreske uprave.

One su privedene na informativni razgovor, a nije poznato da li će im biti određeno zadržavanje.

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su danas u nastavku predmeta kodnog naziva „Klap”, na teritorijama Podgorice i Bijelog Polja,  lišili slobode osam lica zbog osnovane sumnje da su izvršila krivična djela stvaranje kriminalne ogranizacije, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprave.

Oni su uz krivične prijave predati na dalju nadležnost Specijalnom državnom tužilaštvu.

Slobode su lišeni: S.M. načelnica Poreske uprave PJ Podgorica, R.S. rukovodilac odjeljenja za inspekcijski nadzor Poreske uprave PJ Podgorica, N.Đ. poreska inspektorka Poreske uprave PJ Podgorica, M.P. bivši državni sekretar u Ministarstvu finansija, D.V.samostalni savjetnik I u Ministarstvu finansija, R.K. osnivač i izvršni direktor pravnog lica „Braća Kolić” d.o.o Bijelo Polje i ovlašćeni zastupnik pravnog lica „Migi” d.o.o Bijelo Polje, T.K. osnivač i izvršni direktor pravnoglica „Trend trade” d.o.o Podgorica i B.R. odgovorno lice pravnog lica „Okov” d.o.o Podgorica.

Osim toga, krivičnom prijavom obuhvaćeno je i pet službenika Poreske uprave PJ Podgorica i šest odgovornih lica u pravnim licima i to: N.P. supervizor Poreske Uprave PJ Podgorica, R.A. samostalni savjetnik I Poreske uprave PJ Podgorica, M.B. poreski inspektor Poreske uprave PJ Podgorica, R.M. poreski inspektor Poreske uprave PJ Podgorica, S. S. poreski inspektor Poreske uprave PJ Podgorica, J.S. osnivač i ovlašćeni zastupnik „Viner co” d.o.o Danilovgrad, K.D. ovlašćeni zastupnik „Trend trade” d.o.o Podgorica, N.Š. osnivač i i ovlašćeni zastupnik „Dea” d.o.o Podgorica, B.P. ovlašćeni zastupnik pravnih lica „A kop” d.o.o Podgorica, „PS Gradnja” d.o.o Podgorica i „A kop mne” d.o.o Podgorica, D.L. i I.V, kao i tri pravna lica shodno zakonu o krivičnoj odgovornosti pravnih lica: „Braća Kolić” d.o.o Bijelo Polje, „Migi” d.o.o Bijelo Polje i “Trend trade” d.o.o Podgorica.

Provjere u Poreskoj upravi su pokrenute nakon teških optužbi koje je u javnosti iznio insajder Dejan Lakić.

Par dana nakon što su istražitelji ušli u Poresku upravu, Stanislava Beba Martinović se povukla sa funkcije.

Insajder Dejan Lakić, osumnjičen za utaju poreza, se nalazi trenutno u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, ali je očigledno da tamo sarađuje sa istražnim organima i prezentuje dokaze koje ima. On je optužio Martinovićevu da je “mozak cijele operacije”, kao i da su u Poreskoj ovjeravane fiktivne fakture kako bi se omogućio povrat nepostojećeg PDV-a u milionskim iznosima i time oštetila država.

Martinović je postala v. d. pomoćnika direktora za inspekcijski nadzor nakon što je početkom maja izvršio samoubistvo dotadašnji pomoćnik direktora PU-a Sreten Grebović. Lakić je u drugoj polovini juna prošle godine objavio na internetu snimak razgovora iz maja ove godine u kojem su pored njega učestvovali Grebović i načelnica Martinović.

Related posts

3 Comments

 1. Pravnica

  Zalosno je sto je ova persona i dalje na celu Podrucne jedinice Podgorica, radi sta je njoj milo, kontrolise koga ona hoce, vrsi povracaje PDV -ea kako ona hoce, normalno tu je i tata koji sve to imenuje!!!

  6
  4
  Reply
 2. Mihailo

  Što lažeš… Ona nije iz PG micala godinama. Budi čovjek i ćuti kad ne znaš. Z…… jeste ali Budve gledala nije. Možda more , ali ostalo …. NE

  Reply
 3. Tigar777

  Katnicu…vrijeme je vise da priupitas Miomira Mica Mugosu odakle mu abnormalno bogastvo za vrlo kratko vrijeme. Procesljaj malo po njemu pa ce ti sve biti jasno. Sveto Marovic bi mogao da uci od njega kako se stvara. i krije bogastvo.

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *