Borba ekskluzivno saznaje: Na optuženičkoj klupi Migo i trojica aktivista DPS-a!

0

Bivši gradonačelnik Podgorice i generalni sekretar predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Slavoljub Stijepović i još trojica aktivista te partije naći će se na optužnici SDT-a zbog pranja novca putem pomaganja, potvrđeno je Borbi u tužilaštvu.

Kako saznajemo, optužnica će uskoro biti zvanično prezentovana. Osim Stijepovića, na spisku optuženih biće i aktivisti DPS-a iz Zete.

Specijalno državno tužilaštvo je donijelo naredbu i o proširenju istrage protiv predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Stijepović je 18. januara saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom afere “Koverat”.

Početkom oktobra 2017. godine, Kneževićev vozač Vlatko Baja Rašović rekao je policiji da blizu 100.000 dolara, koje je sa još petoricom zaposlenih u Atlas grupi konvertovao u evre prošlog oktobra, pripadaju Stijepoviću.

On je to kazao inspektorima Specijalnog policijskog odjeljenja, koji su ga saslušavali u svojstvu građanina.

Kasnije, kada se pojavio snimak, Stijepović je na saslušanju u Specijalnom tužilaštvo otkucao imena lokalnih aktivista vladajuće partije iz Zete kojima je podijelio blizu 100.000 evra, što je naš portal ekskluzivno objavio.

Stijepović je saopštio istražiteljima imena i prezimena aktivista DPS-a kojima je podijelio novac koji je uzeo od biznismena Duška Kneževića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.