Borba ekskluzivno otkriva: Vlast u Podgorici štampala 50.000 blanko ličnih karata i pasoša pred parlamentarne izbore!

6

Vlasti u Podgorici su za izbore 2001. godine štampali preko 50.000 blanko ličnih karata, a sumnja se da su korišćene u izbornom procesu u aprilu te godine, ekskluzivno otkriva Borba.

Lične karte su štampane u Beogradu, a posao je finansirao Duško Knežević, tada bliski saradnik i poslovni partner Mila Đukanovića.

Bivši potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović potvrdio je da je bio svjedok 2001. godine kada se pričalo o blanko ličnim kartama za Crnu Goru.

“Bio sam sa Zoranom Đinđićem, na otvaranju hale Milenijum u Vršcu. Tamo je bio i Duško Knežević iz Atlas banke. Đinđić je tada napao Kneževića zašto je on platio štampanje 50.000 blanko ličnih karata za Crnu Goru. Mi smo imali zamrznut platni promet sa Crnom Gorom, pa je Atlas banka to platila Zavodu za izradu novčanica. Kao slučajno se sve to desilo neposredno pred izbore u Crnoj Gori. Tačnije, ovaj događaj u Milenijumu je bio 10. ili 11. aprila 2001., a izbori u Crnoj Gori su bili 22. aprila iste godine, rekao je Čović gostujući na Pink televiziji u emisiji “Hit Tvit”.

Knežević: Tačno je da sam platio fakturu za blanko lične karte, Milo me zamolio da to uradim

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević u izjavi za Borbu potvrdio je da je pred izbore 2001. godine platio fakture za lične karte i pasoše za MUP Crne Gore.

“Tačno je da je moj prvi sukob sa tadašnjim premijerom Srbije, sada pokojnim Zoranom Đinđićem bio oko plaćanja računa MUP-a Crne Gore sa računa Atlas banke Beograd prema Zavodu za izradu novčanica u Beogradu. Tada nije bilo platnog prometa između Crne Gore i Srbije. Mi smo imali filijalu banke u Podgorici i mogli smo da vršimo interna plaćanja u okviru banke. Ne mogu tačno da se sjetim ali je faktura bila za pasoše i lične karte pred izbore u Crnoj Gori. Lično me Milo Đukanović molio da to odradim, kazao je Knežević.

6 Comments
 1. bajo komentariše

  To zna i ptica na grani od prvih izbora bez Momira Bulatovica. Cutali ste… Vi ste isti svi ! Zajedno duvate u istu tikvu. Dada pokajnicki lupate.

  49
  4
 2. nikola nikolic komentariše

  Revolucija narode , zar vam vise nije jasno da 5% lopova i podguznih muva vlada sa nama i krade nam djecu i njihovu buducnost….

  46
  4
 3. nikola nikolic komentariše

  REVOLUCIJAAAAAAAAAAAAAAAA…

  29
  4
 4. Znojnik komentariše

  Na Cetinju danas svecano otvorene fabrike cokolade i kanabisa, zaposljeno 2000 glasaca, aktuelne vlasti. Najnize plate u fabrikama su preko 2000 eura.
  Sjutra se otvara fabrika Tesla automobila na Cetinje, gdje ce raditi 4000 radnika sa prosjecnom platom od 5000 dolara !

  17
 5. Znojnik komentariše

  U Kolasinu danas otvorena mljekara i fabrika za proizvodnju kolasinskog lisnatog sira, zaposljeno 7000 radnika sa prosjecnom platom od 3000 eura, raspisanI oglas Jos vazi za 1500 cobana ili cobanica, plata 2500 eura !

  15
  1
 6. Rajko komentariše

  To su samo price koje se nikada nece dokazati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.