Borba ekskluzivno otkriva: Traže ga zbog ubistva, a on se u Podgorici druži sa sinom Mila Đukanovića!

1

Azerbejdžanski oligarh Telman Ismailov, koji je optužen da je učestvovao u dva ubistva u Rusiji, živi u Donjoj Gorici i druži se sa sinovima Mila Đukanovića i biznismena Dragana Brkovića, ekskluzivno otkriva Borba. Ismailov je dobio državljanstvo Crne Gore i tako je izbjegao da bude izručen za teška krivična djela.

“Ismailov se ne skriva, sa obezbjeđenjem obilazi elitne lokale u Podgorici, ali i na Primorju, najčešće u Budvi i Tivtu. Sa njim su u društvu uvijek neki Rusi, koji rade u njegovom obezbjeđenju. Ismailovu često društvo u obilasku lokala prave i sinovi Mila Đukanovića i Dragana Brkovića”, kaže naš sagovornik iz državnog vrha.

Skoro svakog dana, Ismailova je moguće vidjeti u dijelu grada preko Morače.

Naš sagovornik kaže da je Ismailov galantan gost, nikad ne pravi nikakav problem ni oko pića ni oko hrane, i uvijek ostavi dobar bakšiš.

Nedavno je ruski internet portal „crimerussia.com“, objavio da je gotovo onemogućeno njegovo izručenje kako bi odgovarao po optužbama za teška krivična djela.

Pomenuti portal objavio je da je Ismail, bivši vlasnik tržnice Čerkizovski, postao državljanin Crne Gore iako je istraga protiv njega i njegovog brata Rafika okončana. Rafik Ismailov se tereti da je u maju 2016. organizovao dvostruko ubistvo u Moskvi, za šta je dobio dva miliona dolara, a sumnja se da je Telman Ismailov platio taj „posao”.

Mediji prenose da se za umiješanost u ta ubistva tereti i bivši službenik Glavne uprave za krivično gonjenje Vagif Ismailov, još jedan rođak azerbejdžanskog biznismena. On se tereti da je pomogao bratu da prikrije tragove i sakrije oružje kojim je počinjeno ubistvo.
Vagif Ismailov, navodno, trenutno sa porodicom živi u Italiji.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Imam utisak da je Borba preuzela vodeću ulogu dokazivanja stvarnosti kriminalne države Dzukanije.Svakako premalena snaga za glasilo koje treba da predstavlja najmanje trećinu gradjana Crne Gore!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.