Borba ekskluzivno otkriva: Režim finansijski pomogao ženu Stevana Džakovića u momentu kada on sa DPS-om ruši vlast u Budvi!

5

Supruga nezavisnog odbornika u Budvi Stevana Džakovića, baš u vrijeme kada je on odlučio da se prikloni DPS-u i Crnogorskoj, dobila je novac od Ministarstva kulture za svoj dizajnerski projekat „AKKA“.

Aleksandra Džaković

Slučajnost, a malo ko će reći da je to u pitanju, ili namjera režima da se bar malo oduži “nezavisnom” odborniku, tek arhitektica iz Budve Aleksandra Džaković, je finansijski podržana od vlasti.

Interesantno je da finansijska podrška od Ministarstva kulture za ženu Stevana Džakovića stiže baš u momentu kada on sa partnerima iz DPS-a i Crnogorske ruši legitimno izabranu vlast u Budvi.

“Specifičnim dizajnom kostima, Džaković daje posebnu vrijednost scenskom nastupu, a savremenim kontekstom i inovativnošću u produkciji omogućava široku upotrebu svim potencijalnim profesionalnim korisnicima. Podrška Ministarstva kulture projektu „AKKA“ kroz ovaj konkurs, autorki će omogućiti neophodni start produkcije, kao i jedan dio plasmana proizvoda na lokalno tržište”, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Za kolekciju koristila lišće ananasa

Za svoju prvu kolekciju Džaković je, kaže, koristila i inovativan materijal.

„To je materijal pinjateks, napravljen od lišća ananasa kao nus proizvoda prehrambene industrije. Takođe, svi modeli iz kolekcije „AKKA“ modifikovani su krojevi klasične narodne nošnje. Digitalno su modifikovani, tako da su prilagođeni laserskom rezanju. Budući da nemaju šavove, ručno se sklapaju“, pojašnjava Džaković u izjavi za medije.

Ministarstvo kulture raspisalo je nedavno i treći Konkurs za sufinansiranje projekata i programa iz oblasti kreativnih industrija i naučnih istraživanja u skladu sa Akcionim planom programa „Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija“ u 2020. godini.

“Imajući u vidu situaciju izazvanu pandemijom korona virusa, a u okviru mjera podrške oblasti kulture, Ministarstvo kulture ove godine, pored planiranih 100.000 eura, uvećalo je iznos fonda za ovaj konkurs za dodatnih 50.000. Na ovaj način obezbijeđena je veća podrška, a samim tim i održivost ove važne oblasti kulture u aktuelnim okolnostima”, navode u saopštenju.

5 Comments
 1. Munja komentariše

  Pa i da jeste, on je bar iz cg.. A ovi drugi se finansiraju iz Srbije javno.. I naravno od SPC, kao i DF..

  10
  72
  1. Vale komentariše

   Neka Dažakoviću ne jedi govna

   43
   6
 2. Sava komentariše

  Kako je moguće da je ova fizionomija mogla da prevari bilo koga …..!??
  🤣🤣🤣🤣🤣
  Debili !!!

  24
  4
 3. bajo. komentariše

  Несој од несоја… Овај муња такође.

  24
  5
 4. Traktorist komentariše

  Nu je trebalo dati tamo nekoj smrdistanskoj rospiji, e nema više pljačke NEZAVISNE CG od strane smrdistanski kujetina, nema više bagro

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.