Borba ekskluzivno otkriva (FOTO): Crna Gora sakrila od Hrvatske odluku o odbijanju izručenja presuđenog ubice Saše Sinđelića!

1

Ministarstvo pravosuđa Hrvatske nije obaviješteno da je Crna Gora odbila da im izruči presuđenog ubicu Sašu Sinđelića, ekskluzivno otkriva Borba.

Iz hrvatskog ministarstva pravosuđa nam je zvanično saopšteno da oni nijesu obaviješteni da je odbijenja njihova zamolnica za izručenje, odnosno, da je Crna Hora to sakrila od njih.

Sinđelić je u Hrvatskoj osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 21 godinu zbog teškog ubistva i krađe.

“Vezano uz radnje poduzete iz nadležnosti Ministarstva pravosuđa Hrvatske navodimo kako je dopisom Ministarstva unutarnjih poslova, broj: 511-01-91-1/10-28477/12 IPU 590 od 2. aprila 2017. godine, ovo ministarstvo obaviješteno je kako se u Crnoj Gori protiv više osoba (uključujući i Sašu Sinđelića) vodi kazneni postupak zbog kaznenih djela – stvaranje kriminalne organizacije, terorizam u pokušaju i pripremanje djela protiv Ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore – gdje Saša Sinđelić ima status ‘svjedoka pokajnika’ te je pri tom naglašeno kako se Crnoj Gori može dostaviti molba za izručenje o kojoj će se odlučiti nakon okončanja kaznenog postupka u Crnoj Gori odnosno eventualnog odsluženja kazne ako isti bude osuđen.

Dana 1. juna 2017. godine Crnoj Gori je podnijeta molba za izručenje Saše Sinđelića te je Ministarstvo pravde Crne Gore je dopisom od 12. jula 2017. godine obavijestilo ovo ministarstvo kako je navedena molba proslijeđena nadležnom sudu na postupanje. U dopisu je navedeno i kako je protiv Saše Sinđelića i dalje u toku kazneni postupak zbog kaznenih djela počinjenih na području Crne Gore te je, zbog njegovog specifičnog statusa “svjedoka saradnika” nužna njegova prisutnost do okončanja kaznenog postupka odnosno radi donošenja konačne odluke o nastavku ili obustavi kaznenog postupka protiv istog.

Daljih obavijesti o postupanju nadležnih organa Crne Gore, uprkos našem ponovnom traženju, nemamo”, navodi se u zvaničnom dopisu koji je Borba dobila iz Ministarstva pravosuđa Hrvatske.

Dopis hrvatskog ministarstva pravosuđa Borbi od 21. juna 2019. godine

 

Pustili ga da pobjegne pa konstatovali da nije u Crnoj Gori

Iz Apelacionog suda Crne Gore je saopšteno medijima da Saša Sinđelić, svjedok saradnik u procesu poznatom kao državni udar, nije mogao biti izručen po zamolnici Republike Hrvatske, jer u vrijeme donošenja odluke nije bio dostupan crnogorskim organima, jer se nalazio u Srbiji. Međutim, Apelacion sud je prećutao činjenicu da su crnogorski državni organi tada omogućili Sunđeliću da protovzakonito napusti teritoriju Crne Gore. U međuvremenu, ANB je Sinđelića ponovo prebacio, ilegalno, u Crnu Goru gdje se on sada nalazi, što znači da sada može biti izručen.

1 Comment
  1. milena budva komentariše

    Alo bre bando DPSovska. Ovaj Sindjelic je pred TV ekranima i milionskim auditorijumom javno kazao sve sto je i kako je. Zar je moguce da je Katnic i ekipa toliko bezocan da ladno misli da ovaj covjek idje na planeti moze vise biti svjedok? On do penzije nema sto da ide u sud, jedino kao okrivljeni.. Ako mislite da ovo moze da prodje, jedna vijest za vas- ne bi proslo ni u Kongu ni u zimbabveu kod onih africkih plemena. Pazite sto radite, jer samo krivicno djelo za krivicnim na svoje ime slazete… A doci ce pravda, uskoro, evo je kuca!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.