Borba ekskluzivno otkriva: ANB pripremao teren za destabilizaciju Srbije

1

Pojedine bezbjednosne strukture Crne Gore, tačnije iz ANB-a, kao i ovdašnji kriminalni milje, učestvovao je u pripremanju incidenata na derbiju Partizan-Zvezda, 13. decembra, potvrđeno je Borbi u vrhu MUP-a Srbije. Inspektori ispituju ulogu tih osoba u incidentu, a prve informacije govore da su neki hrvatski državljani, koji su napravili nerede, bili povezani sa kriminalcima i nekim bezbjednosnim strukturama u Crnoj Gori. Sumnja se da su ta lica iz Crne Gore bila logistika izvršiocima nereda.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je vlast u Beogradu dobro razumjela poruke koje je dobila tom prilikom.
-Oni Hrvati koji su učestvovali u tuči bili su samo izvršioci i niko tu nije od njih imao mnogo mozga, već su oni samo bili batinaši, a da su iz drugih zemalja bili ljudi sa „više mozga“, odnosno informacija, potvrdio je Vučić.
Saznajemo da upravo jedan krak vodi i ka Crnoj Gori i dijelu njenih službi.

Policemen arrest Partizan Belgrade’s hooligans after clashes between two groups of Partizan Belgrade’s supporters during the Serbian Superleague derby football match between Partizan Belgrade and Crvena Zvezda (Red Star), on December 13, 2017 in Belgrade. / AFP PHOTO / PEDJA MILOSAVLJEVIC / “The erroneous mention appearing in the metadata of this photo by PEDJA MILOSAVLJEVIC has been modified in AFP systems in the following manner: [Policemen evacuate Partizan Belgrade’s hooligans after clashes between two groups of Partizan Belgrade’s supporters] instead of [Policemen evacuate Red star Belgrade’s and Partizan Belgrade’s hooligans after clashes]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”

Dvojica Hrvata, Ante Firić i Damir Tovarović, koji su na poziv došli u Beograd kako bi učestvovali u tuči za vrijeme utakmice Partizan – Crvena zvezda, poznati su od ranije hrvatskoj policiji. Obojica Splićana teško su povređena u incidentu na stadionu crno-belih. Splićanin Ante Firić (26) teško je povređen u huliganskom sukobu i hospitalizovan je na VMA. Tokom tuče na južnoj tribini zadobio je ubodnu ranu nožem u predjelu leđa i ima i hematom na mozgu.
Firić je prema dostupnim podacima do sada nekoliko puta osuđivan zbog reketiranja. Hrvatskoj javnosti postao je poznat kada je prije oko tri godine sa bratom Sandrom Firićem i nekoliko prijatelja brutalno pretukao ugostitelja sa Hvara Franu Žuvelu. Firić je sa ekipom upao u kafić “Marinero” i Živelu premlatio pesnicama, pivskim kriglama.
Prema nezvaničnim podacima u tuči je učestvovalo najmanje šestorica Hrvata. Među njima je bokser Damir Tovarović, koji je svojevremeno bio i hrvatski državni prvak u borilačkim sportovima. On je poznat kao član splitkog kluba “pit bul”.

1 Comment
  1. […] Partizan-Zvezda, 13. decembra, potvrđeno je portalu Borba u vrhu MUP-a […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.