Borba došla do važnih dokumenata: Teroristi se obučavali u Albaniji za djelovanje u Crnoj Gori!

1

Na teritoriji Albanije, u mjestu Hovosej, u blizini Kuksa, izvjesno vrijeme se obučavala teroristička grupa pod imenom “Oslobodilačka vojska Crne Gore”, stoji u dokumentima jedne obavještajne službe, do kojih je Borba ekskluzivno došla.

Instruktori te grupe su bili Malić Doći, oficir albanske armije i Arijet Misini iz Zgatare, bivši pripadnik Vojske Jugoslavije. Kako se navodi u izvještaju službe, ta grupa je obučavana za izvođenje terorističkih akcija, a nije poznato šta se sa njom trenutno dešava.

Kako se navodi u izvještaju do kojeg je došla naša redakcija, na teritoriji Kosova i Metohije glavnu riječ vodi FARK. To je paravojna organizacija koja je svojevremeno finansijski pomagala OVK. Kada OVK nije mogao da vrati novac, dozvolila je da FARK preuzme kontrolu u poslovima, kako bi naplatili dugove.

Izvještaj o djelovanju terorističkih grupa na Kosmetu

„Vojno-političko krilo predvode Šefket i Januz Musliju, a taj ogranak broji ukupno osam ljudi. Toj grupi pripadaju Paip Kamberi, Naser Haziri, Nagip Arifi, Galip Bećiri i Hajredin Ajdemi. Takođe, formirana je i Oslobodilačka vojska Sandžaka, a jedan od ključnih ljudi, bio je Nedžib Hodžić, koji je završio vojnu obuku u Turskoj. Na spisku su Rifat Dupljak, Mumin Kačopek, Nuko Baltić, kao i još sedam lica. Među njima je i Sabit Alić, tjelohranitelj Sulejmana Ugljanina, navodi se u dokumentaciji koja je u posjedu više službi.

Teroristička organizacija „Oslobodilačka vojska Crne Gore“ se obučavala u Albaniji, u mjestu Hovosej, u blizini Kukešija, na sjeveru te zemlje.

U dokumentu je i spisak lica sa Kosova i Metohije kojima je zabranjen ulazak u SAD, a među njima je najzvučnije ime Daut Haradinaj, rođeni brat Ramuša Haradinaja.

Izvještaj ima preko 10 stranica i u njemu se nalazi preko 150 imena terorista

„Tajnu službu Kosovskog zaštitnog korpusa (KZK) čine ili su činili Emini Besnik, Nedim Bajrami, Radilj Bahtijari, Izet Aliju i Petrit Hućaj. Obavještajnu službu je osnovao Kadri Veselji, zvani „Ljulji“ (sadašnji šef Parlamenta), a centrala se nalazila u zgradi bivše vojne ambulante u Prištini, a ispostave su u upravnoj zgradi rudnika „Kišnica“ i „Novo brdo“. Rukovodstvo čine Muhamed Kospova, Fetih Bakali, Damir Bitići, a vezu sa CIA održava Human Balić. U okviru KZK-a formiranm je obavještajni odsjek koji predvodi Fadilj Kodra, otkrili su obavještajci.

Trnovačka grupa zagovara terorizam, a ekipu je formirao svoijevremeno Galip Bećiri. Takođe, formirane su i podgrupe „Mudžahedini“ i „Crni orlovi“.

U izvještaju su kao ključni ljudi paravojnih formacija na Kosmetu označeni Muhamed Demailji, zvani „Robelji“, Mustafa Šaćiri zvani „Špotim“ i Redjep Alji, zvani „Redža“.

1 Comment
  1. Boka komentariše

    Ma Ja, će napadnu NATO.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.