Boljević: ”Današnjom aktivnošću smo verifikovali namjere i planove za budući period”

0

Danas je u Tivtu potpisan Memorandum o saradnji Eko-fonda i Opštine Tivat. Na ovaj način  ozvaničena je saradnja na realizaciiji projekata koji za krajnji cilj imaju poboljšanje kvaliteta života, zaštite životne sredine i energetske efikasnosti.

Memorandum su potpisali izvršni direktor Eko-fonda Draško Boljević i predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

„Eko-fond je samo prošle godine za podršku projektima crnogorskih lokalnih uprava obezbjedio sredstva u iznosu od 1,5 miliona evra. I ubuduće Opština Tivat može računati na podršku kako bi došla do sredstava za projekte kojima se unapređuje oblast zaštite životne sredine. Izuzev javnih konkursa na koje se mogu prijaviti sve opštine, Eko-fond nudi pomoć u rješavanju specifičnih problema koje opštine mogu imati na svojoj teritoriji, a tiču se pitanja održivog razvoja, ekologije i zaštite životne sredine”, saopštio je Boljević.

Tokom sastanka dogovorena je saradnja i podrška projektu sanacije deponije na lokaciji Lovanja – Sinjarevo.

„Mi smo početkom februara sa Opštinom Kotor potpisali Memorandum o saradnji u procesu sanacije ovog neuređenog odlagališta otpada. Nadamo se da će ovo biti početak sistemskog rješavanja problema koji opterećuje Tivatsku opštinu“, istakao je Komnenović. On je sa predstavnicima Eko-fonda podijelio detalje velikog problema nelegalnog odlaganja građevinskog otpada na potezu od krtoljskog kružnog toka do Solila, ali i druge primjere devastacije zemljišta na teritoriji opštine Tivat.

Kada je u pitanju dosadašnja saradnja Opštine i Eko-fonda u toku je projekat izgradnje sistema za zalivanje u Velikom gradskom parku koji je sufinansiran  sredstvima Eko-fonda u iznosu od oko 50.000 evra, a shodno Javnom konkursu za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave za projektovanje, uređenje i održavanje zelenih površina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.