Bojović: Priznaje li Kurti da je neovlašćeno sprovodio mjere tajnog nadzora

0

Funkcioner Pokreta Evropa sad, Vlade Bojović, upitao je da li bivši Glavni inspektor ANB Artan Kurti priznaje da je neovlašćeno sprovodio mjere tajnog nadzora nad Spajićem i članovima predsjedništva PES, za vrijeme izbora i periodu formiranja 44. Vlade.

Bivši generalni inspektor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Artan Kurti kazao je sinoć u emisiji „Minula neđelja“ na A plus televiziji da je smijenjen sa te funkcije bez ikakvog obrazloženja i propisa, tvrdeći da su to zahtijevali šef kabineta premijera Branko Krvavac i izvršni direktor Pokreta Evropa sad (PES) Vlade Bojović.

„Lično sam ih slušao kako su u ugostiteljskom objektu u podgoričkom naselju Zabjelo komentarisali da me hitno treba smijeniti i da je to tražio i Sreten Kankaraš (ujak premijera Milojka Spajića). Sjedio sam sto do njih, nisu me prepoznali, ali sam ih čuo jasno. Retroaktivno su primjenjivali zakon o ANB-u i tada je rečeno da nemaju povjerenja više u mene i u moj rad. Za moju smjenu nije glasao nijedan ministar“, tvrdi Kurti.

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.