Bojović: Ministar Sekulović da reaguje na zloupotrebu policije od strane DPS-a

0

Vladislav Bojović, član predsjedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta pozvao je Ministra policije Sergeja Sekulovića da reaguje na zloupotrebe policije od strane DPS-a.

Kako vidimo, DPS nastavlja da bahato zloupotrebljava policiju, tužilaštvo, sudstvo… Nosioci tužilačke i sudske vlasti, a uz njih i brojni policijski funkcioneri i službenici i dalje posvećeno služe Milu Đukanoviću, kazao je on.

Bojović navodi da pri tom djeluje da se podsmijevaju i javnosti i novoj vladi saopštavajući kako su njihove zloupotrebe u korist DPS-a zapravo djelovanje u skladu sa ustavom i zakonom.

Pružanje zaštite nosiocima visoke korupcije i kriminala iz redova bivše vlasti, onima koji su decenijama unazad pljačkali Crnu Goru, s jedne strane, i nastavak progona i represije nad Srbima, s druge strane, opravdava se tezom kako je sve to zapravo postupanje u skladu sa zakonima, čak i onda kada je očigledno da ono nema veze sa zakonom i propisima, kazao je on.

Drugim riječima, služenje DPS-u, i to ne samo u strukturama policije, i dalje se lažno predstavlja kao služenje državi i narodu, poručuje Bojović.

“Izražavamo nadu da novi ministar policije Sergej Sekulović ne misli i ne vjeruje da je to stvarno tako, zbog čega je neophodno da se u najkraćem mogućem roku sprovedu smjene unutar policijskog aparata na svim nivoima”, poručuje on.

“Jer, ako je stvarno tako kako tvrde kadrovi bivšeg režima koji su i dalje na pozicijama, onda je i dalje „po zakonu“ sprovoditi represiju prema Srbima u Crnoj Gori, državljanima Srbije i vjernicima SPC kroz lažne optužbe i montirane postupke, pogotovo ako je to u susret izborima i u cilju izborne kampanje DPS-a”, navodi Bojović.

 

On kaže da iz toga proizilazi da je i dalje „po zakonu“ ne preduzimati ništa prema onima koji su decenijama pljačkali Crnu Goru i njene resurse, kao i da je „u skladu sa zakonom“ pružati im zaštitu od krivičnog gonjenja i krivične odgovornosti.

Građani s pravom izražavaju nezadovoljstvo i zabrinutost što u demontaži bezbjednosnog i pravosudnog sistema nema dovoljno žustrine, agilnosti i efikasnosti, što svakim danom koriste predstavnici, na izborima poražene, kriminogene strukture unutar DPS-a, ističe Bojović.

To se jasno vidi u susret izborima u Nikšiću gdje ključne poluge i instrumenti bivšeg režima za sprovođenje zloupotreba ne samo da nisu oduzete, već je činjenica da nisu nimalo ograničene, zaključio je on u svom saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.