Bojović kritikuje NKT: U autu se mogu voziti više od dvije osobe ako su oni članovi istog domaćinstva!

0

piše: Vladislav Bojović, funkcioner Demokratskog fronta

Zašto se već nedeljama građani Crne Gore drže u zabludi da se automobilom navodno ne mogu prevoziti više dva odrasla putnika, dakle bez izuzetka?

Zašto se već nedeljama građani Crne Gore namjerno drže u neznanju da se automobilom ipak mogu prevoziti više od dvije odrasle osobe, ako su oni članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva?

Kao dokaz objavljujemo fotografiju sa dijelom naredbe koja se tiče ove vrste zabrana.

Iz najbolje namjere postavljamo pitanje, zašto se, zbog nečijeg nemara i neodgovornosti, život građanima dodatno komplikuje?

Zašto su građani dovedeni u situaciju da im se osnovne naredbe koje se tiču zabrana razjašnjavaju tek nakon njihovog poziva policiji? Zar je potrebno da javnost reaguje da bi se donesene naredbe razjašnjavale, umjesto da to bude prosta obaveza državnih organa koji su tu naredbu donijeli?

Ovde, prije svega, mislimo na Kenana Hrapovića i Milutina Simovića, koji valjda mogu da se potrude da građanima bar razjasne zabrane koje uvode. Ili su previše zauzeti time da se donirani novac za borbu protiv korone namiče privilegovanim režimskim firmama i tajkunima, dok recimo Crveni krst u mnogim opštinama nema da podijeli ni osnovne namirnice sve većem broju građana koji se javljaju za pomoć.

Isključivo sa ciljem da građanima olakšamo život u epidemiji korona virusa, ukazujemo na ove očigledne propuste i zahtjevamo od nadležnih državnih organa i formiranih tijela da razjašnjavaju mjere koje donose.

U suprotnom, smatraćemo da se ponovo pokušava izvoditi lov u mutnom, gdje se otvara prostor zloupotrebama i pojačavanju ambijenta nejednakosti i nepravde, u kome je poznato ko najgore prolazi, umjesto da se konkretno pomogne svima što hitnije, onoliko koliko je to stvarno potrebno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.