Bojović (DNP): Globalistički centri moći hoće da narode i države pretvore u bezličnu robu

0

Na Međunarodnom forumu: “Za jedinstvo Evrope. Kako obnoviti uzajamno povjerenje?“, koji se od 30. januara do 2. februara održao u Moskvi u organizaciji Slovenske akademije nauka, nastupio je Dragan Bojović doktorant filosofije na Nacionalnom i Kapodistrijskom Univerzitetu u Atini, i potpresjednik DNP-a.

U svom govoru, Bojović je istakao da je sadašnje isforsirano jedinstvo Evrope zasnovano na političko – manipulativnoj moći jednog agresivnog korporativnog globalizma koji je, redukujući međuljudske odnose na zakone globalnog tržišta, počeo da proždire čak i svoje sljedbenike i konzumente.

„Cilj globalističkih centara moći je da narode i države pretvore u bezličnu robu i robove, bez svog nacionalnog identiteta i suvereniteta, kojima je lako manipulasati,“ kazao je Bojović, dodajući, da je veoma važno objediniti sve progresivne snage, kojih je u Evropi sve više, u cilju borbe protiv ovog pogubnog ideološko koncepta. „Treba težiti saradnji i jedinstvu među narodima, ali uz očuvanje nacionalnog suvereniteta, etosa, tradicije, kulture, jer je u ovim formama sadržan univerzalni sistem vrijednosti međuljudskih odnosa“, zaključio je Bojović.

Uporedo sa konferencijom Slovenske akademije nauka, u zdanju Savjeta Federacije, održalo se i zasijedanje Međunarodnog slovenskog savjeta, u čije članstvo je primljen Crnogorski slovenski komitet, koga će u krovnoj instituciji predstavljati predsjednik DNP Milan Knežević i mr Nebojša Jušković.

Na forumu u Moskvi, pored Dragana Bojovića i Igora Damjanovića iz crnogorske delegacije, učestvovalo je više istaknutih intelektualaca i društveno političkih aktivista iz svih slovenskih zemalja, uključujući i Vladimira Đukanovića poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Vojina Mitrovića poslanik u Parlamenarnoj skupštini BiH, Darka Mazalicu poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Tanju Đaković zamjenicu ministra kulture Republike Srpske, Srđana Perišića savjetnika Milorada Dodika, kao i lideri pokreta „Zavetnici“.

Tekst govora Dragana Bojovića, potpresjednika DNP-a, koji je pripremio za Međunarodni forum u Moskvi, biće objavljen u zborniku radova koji izdaje Slovenska akademija nauka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.