Bojkot sistema: Izlazak na izbore u Tuzima značio bi izdaju opozicije!

0

Opozicija ili bilo koja opoziciona stranka koja nakon izbijanja afere “Koverta” izađe na lokalne izbore u Tuzima, koji su zakazani za treći mart, direktno će ići na ruku Demokratskoj partiji socijalista. Jasno je da institucije u Crnoj Gori ne funkcionišu, da su u rukama jedne partije, pa ako i pored svega toga neko odluči da izađe na te izbore, da će tim činom pružiti ruku spasa DPS-u. Kako objasniti građanima da ne vjerujete DPS-u i režimu, a onda u jeku najveće afere koja je pogodila Crnu Goru, odlučite da idete na izbore koje je raspisao DPS po njihovim pravilima.

Ako opozicionim strankama nije bitka za mandate jedini cilj bavljenja politikom, to treba i da pokažu bojkotovanjem izbora u Tuzima. I laicima je jasno da i u normalnim uslovima, a ne u ovim sada, kada je DPS poljuljan najnovijim aferama, teško da bi opozicija ostvarila iole ozbiljan rezultat. Naime, praksa je to već decenijama više puta pokazala.

Prijavljivanje bilo koje opozicione liste za izbore u Tuzima bila bi slamka spasa za DPS. Od izlaska opozicije ili bilo koje opozicione stranke na tim izborima, direktnu štetu ima opozicija a direktnu korist DPS.

Ako ipak ima onih stranaka koje planiraju da idu na te izbore, neka javnosti objasne, kako to da tvrde da su institucije zarobljene, da mafija vlada državom, da se DPS nelegalno finansira, i da nakon svega što je objavio Duško Knežević, potrče i predaju listu za izbore. Dok god se ova afera ne razmrsi do kraja i ne dobije epilog, opozicija sve izbore treba da bojkotuje. Jer, može se desiti da na dan izbora osvane neki novi snimak o DPS malverzacijama, a da toga dana neka opoziciona stranka trči za glasovima na terenu, ne bi li uzela mandat ili dva.

Tuzi su test za opoziciju. Svaka opoziciona lista na tim izborima, u ovim okolnostima, znači izdaju opozicije i opozicionih birača.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.