Bojanić u intervjuu Borbi: Drugi izborni krug je Milov poraz

0

Predsjednički kandidat najvećeg dijela opozicije Mladen Bojanić saopštio je da kada postane prvi čovjek Crne Gore neće trčati po mišljenje u partiju, kao što to radi odlazeći predsjednik. Poručuje i da partiju nema, ne želi ni da je ima, ali ima stav i mišljenje na kojem će istrajavati za dobrobit građana. kaže i da je realno da se on i Đukanović nađu u drugom krugu, a to je samo po sebi, poraz kandidata vladajuće partije. Očekuje i da će biti meta napada DPS-a jer njihov kandidat nema šta da ponudi, osim da pokuša da ponovo otvara nove podjele u društvu. Bojanić kaže da stoji iza svega što je rekao za NATO i po tom pitanju ne mijenja stav.
“Realno je da ja i Đukanović idemo u drugi krug. O ostalim kandidatima, sve najljepše, oni imaju svoje razloge zbog čega su ušli u izbornu trku i ja ih poštujem. Da se nijesam ja kandidovao neki ne bi odustali od trke, rezonuje Bojanić.
Kršten u Miholjskoj prevlaci, vjernik Mitropolije
Kaže i da je Mitropolita Amfilohija lično upoznao, prije 20 godina.
“Vjernik sa Mitropolije crnogorsko-primorske. I kršten sam. Krstio me otac otac Varnava, mene i moju familiju u Miholjskoj prevlaci”, pojašnjava Bojanić.
Očekuje da budem meta napada DPS-a i raduje se raspravama sa Milom Đukanovićem.
“Kako god, doći ćemo u poziciju da raspravljamo. On nema šta da ponudi. Ništa novo nema da kaže. Ima da reciklira neke govore iz ranijih perioda. Da nastavi da pravi podjele i garnira sve to sa doskočicama koje su smiješne samo onima iz njegovog okruženja. Očekuje me lak zadatak kad uđem u raspravu sa njim, jasan je Bojanić.


Protiv sam NATO-a, poštujem Ustav
O NATO-u kako dodaje ne mijenja stav i sve što je ranije govorio stoji iza toga.
“Najoptimalniji odnos sa njima je bio kroz Partnerstvo za mir. Više puta sam zvaničnicima NATO-a rekao da je bolje da u Crnoj Gori imaju iskrenog partnera nego lošeg člana. Odluka o učlanjenju je donijela još veće podjele u crnogorskom društvu. Sve vrijeme sam govorio da sam protiv učlanjenja u NATO, a naročito zbog načina na koji je donesena ta odluka. Tvrdim da je morao da bude referendum. Legalista sam i u privatnom životu i biću to i na funkciji predsjednika Crne Gore. Sve ugovore, Ustav i zakone, poštovaću, bez obzira što se meni lično neki od njih ne sviđaju. Neću da budem samo predsjednik jednih, ili samo drugih. Hoću da budem predsjednik svih građana. Neću da trčim u partiju po mišljenje. Nemam partiju, ne želim da je imam. Ali imam mišljenje i stav, poručuje Bojanić.
Insistiraće na referendumima koji se tiču prodaje državne imovine, zaštiti državne imovine. “navodim primjer ulcinjeske Solane. Takođe, iskoristiću pravo da vratim zakone koji nijesu dobri da bi se fokus pažnje javnosti okrenuo ka tome, ističe on.


Laž je da sam berzanski mešetar
Pojašnjava i spinovanje da je navodni dobitnik tranzicije i da je navodno “berzanski mešetar”.
“Što se tiče AKTIVA INTEGRE, to je bilo akcionarsko društvo koje je imalo oko 270 akcionara. To je novac koji je uložilo 270 ljudi. To je javni dokument i poziv je bio javni. Mogao je da uplati ko god hoće. Najveći akcionar bila je Zetagradnja kao pravno lice, a bilo je i ljudi koji su ulagali oko 50 evra. U prosjeku to je bilo oko 10.000 evra ulog. Da otvorimo do kraja, među njima su ministar finansija Darko Radunović, bivši ministar koji je danas ambasador, bio je bivši direktor Poreske uprave, puno direktora banaka i bivših i sadašnjih. I, sad je ispalo je da su Zetagradnja, ministar finansija, bivši direktor Poreske uprave i amabasador, i najbliži saradnici Vlade prali moje pare. Eto, to je bila konstrukcija iz koje je jasno o kakvoj se budalaštini rad, naveo je Bojanić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.