Bojanić objavio finansijski izvještaj: Za kampanju će potrošiti 150.000

0

Demokratski front za izbornu kampanju predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića izdvojiće 87.096 eura, navodi se u Sporazum o finansiranju i izvještavanju o troškovima izborne kampanje za predsjednika Crne Gore između Bojanića i političkih partija koje su ga podržale na predstojećim izborima.
Sporazum je objavljen na Bojanićevom sajtu, u skladu sa pravilima transparentnog i korektnog izvještavanja javnosti, a osim DF-a, kampanju će finansijski podržati i Demokratska Crna Gora, Socijalistička narodna partija i Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija.
Prema dokumentu, Demokrate će za kampanju zajedničkom kandidatu dati 38.709 eura, SNP 14.516, a URA 9.667 eura.
To je, ističu u Bojanićevom štabu, prvi korak ispunjenja njegovih obećanja sa početka izborne kampanje o prihvatanju odgovornosti da podijeli sa građanima i građankama Crne Gore ukupna relevantna dokumenta i podatke u vezi sa finansiranjem predsjedničke izborne kampanje.
Bojanić se zahvalio na saradnji svim političkim subjektima koji su učestvovali u pripremi i finalizaciji tog dokumenta, a oni, kako je naglasio, predstavljaju 90 odsto opozicionih poslanika u Skupštini Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.