Bojanić: Nemamo namjeru da prodajemo Željeznicu, mediji ispravili nespretno prekinutu izjavu!

0

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je da bi volio da željeznicu vidi kao privatnu i održivu, a Pomorski saobraćaj Kamenari kao državnu kompaniju. Dodao je da nemaju namjeru da privatizuju željeznicu.

Konstatovao je da je prethodna vlast prodala sve monopole i uspješne kompanije, a da su državne ostale one sa ogromnin problemima.

Bojanić je danas u Vili Gorica u Podgorici prisustvovao sastanku sa privrednicima.

“Što se državnih kompanija tiče ja bih bio srećan da smo privatizovali neke koje nam stvaraju probleme. Željeznicu bih volio da vidim kao privatnu kompaniju”, rekao je Bojanić.

On je naveo i da kada je u pitanju energetika, da Vladu pod hitno čeka rekonstrukcija Termoelektrane (TE) Pljevlja, kojoj prijeti gašenje.

“Ne znam da li imate informaciju da nama prijeti gašenje TE Pljevlja. To nas je sačekalo čim smo preuzeli vlast. Do 2023. po uredbama i regulativi Evropske energetske zajednice TE Pljevlja je imala odobrenih 20.000 radnih sati pod ovim uslovima – zagađenja sredine. Umjesto da se to rastegne, tih 20.000 radnih sati do 2023. u međuvremenu uradi rekonstrukcija, to je sve potrošeno i mi se suočavamo sa jednom velikom opasnošću – da gasimo TE Pljevlja. Vi znate šta bi to značilo za ekonomiju, privredu i sve nas”, rekao je Bojanić.

Dodao je da se vode pregovori za dobijanje novog roka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.