Bojanić najavio: Bušenje koje će pokazati ima li nafte u crnogorskom podmorju počinje 25. marta

1

Italijansko- ruski konzorcijum Eni-Novatek će 25. marta početi prvo istražno bušenje koje treba da pokaže da li ima nafte u crnogorskom podmorju.

To su na konferenciji za novinare saopštili ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić i državni sekretar tog resora Marko Perunović.

“Optimisti smo po pitanju ovog posla i očekujemo značajne benefite, da diverzifikuje ekonomiju i da ne bude zavisna od turizma i usluga. Želim da naglasim da je Vlada posvećena pitanju zaštite životne sredine i vjerujemo da se mogu razvijati ozbiljni projekti uz očuvanje životne sredine i poštovanje svih svjetskih ekoloških standarda” poručio je Bojanić.

Perunović je kazao da se očekuje da 13. marta u kasnim večernjim časovima platforma “Topaz Driller” za bušenje dođe u Crnu Goru.

Platforma “Topaz Driller” uputila prema crnogorskom akvatoriju u nedelju 7. marta u večernjim satima.

“Prva naftna bušotina će biti na dubini od 6.525 metara, a druga gasna će biti manje dužine.Biće potrebne dodatne inspekcije, a sa sada se sve radi po procedurama. Optimisti smo i preliminarni podaci koji upućuju na bušenje su dobri” kazao je Perunović.

(Vijesti)

1 Comment
  1. bilonekad komentariše

    Mladjo tutus je posta expert i za naftu????Koja je to ekipa ekonomskih znalaca!!! Mladjo Tutus,Trt Milojko i Jakov Oxford.LELE NAMA ZA NAMAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.