Bojanić: Knežević primjer čojstva i junaštva

0

Funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević je odlukom da dobrovoljno ode u zatvor dokazao veličinu sopstvenog integriteta i istinsku želju da ličnim primjerom doprinese da na ovim izborima pobijedi kandidat kojeg je podržao najveći dio opozicije, saopštio je predsjednički kandidat Mladen Bojanić.
Knežević sjutra treba da se javi u ZIKS radi izdržavanja četvoromjesečne kazne.
“Crnogorska javnost imala je priliku da se upozna sa djelom za koje je Milan Knežević osuđen na četiri mjeseca zatvora. Prihvatanje odluke suda, bez obzira na njenu pravičnost ili političku pozadinu, jeste i treba da bude obaveza svakog građanina Crne Gore. Današnjim potezom Milan Knežević je dokazao veličinu sopstvenog integriteta i istinsku želju da ličnim primjerom doprinese da na ovim izborima pobijedi kandidat kojeg je podržao najveći dio opozicije. Pokazao je javnosti, a naročito onima koji su ga osudili, da u Crnoj Gori još stanuje čojstvo i junaštvo. Hvala, Milane”, saopštio je Bojanić.
Strahinja Bulajić je kazao da se DF neće vraćati u Skupštinu dok je Milan Knežević u zatvoru.
“Predsjedništvo Demokratske narodne partije i predjsedništvo DF-a kao i kompletan poslanički klub DF-a razmatrali su aktuelnu kriznu situaciju vezanu za poziv Milanu Kneževiću, da se sjutra javi na odsluženje zatvorske kazne. U svijetlu činjenice koju je saopštio opozicioni predsjednički kandidat Mladen Bojanić, da u ovom momentu, kada je opozicija na korak od prve od glavnih poluga vlasti treba izbjeći sve situacije koje bi režim mogao da iskoristi u pravcu izazivanja sukoba kao i unošenja nemira i nesigurnosti među građane, odustali smo od planiranih mjera otpora, poput zatvaranja poslanika u Skupštini, organizacije protesta i drugih nenasilnih metoda kako bi dali doprinos stvaranju jedinstvenog fronta za rušenje režima. Podsjećamo, Milan Knežević je prvi predsjednik jedne parlamentarne stranke u istoriji Crne Gore koji će na osnovu montiranog sudskog procesa biti utamničen u spuškom zatvoru. Namjera je jasna, da se kroz ovaj slučaj hapšenja najhrabrijih i najodlučnijih protivnika režima pokuša zaplašiti slobodna Crna Gora i stvoriti lažni utisak kako je svaki vid otpora besmislen. Naravno, to je greška koja dolazi na naplatu već 15. aprila, a žrtva Milana Kneževića i drugih slobodnih ljudi koji su najviše stradali u procesu oslobađanja Crne Gore ostaće upisana krupnim slovima u istoriji ove zemlje”, kazao je Bulajić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.