Bojanić: DPS potcijenio građane, pokazali smo zrelost da možemo da smijenimo vlast

0

Pokazali smo kao društvo zrelost da konačno možemo da smijenimo vlast. DPS je potcijenio građane, pokušali su i prijetnjama da ih zastraše. To nezadovoljstvo, građani su pokazali olovkom, možemo da kažemo da smo demokratska država i da možemo da smijenimo vlast, rekao je gostujući u “Bojama jutra” na TV Vijesti ekonomista Mladen Bojanić.

On kaže da će nova vlast imati mnogo posla, jer što se tiče ekonomije, odlazeća vlast ostavlja “sprženu zemlju”.

“Ima dosta problema. Moraće se vjerovatno raditi rebalans budžeta. Ugrubo nedostaju milijarde“, rekao je Bojanić.

Kaže da su lideri tri opozicione stranke pokazali ozbiljnost prilikom izbora, te da vjeruje da će nastaviti sa takvim ponašanjem.

“Vjerujem da će se lideri opozicije brzo dogovoriti, i da nema nikakvih dilema da će se igrati sa onim što su obećali. Dosadašnja vlast sigurno neće sjediti skrštenih ruku, pokušaće da iskoriste svaku grešku opozicije. Očekujem mirnu promjenu vlasti”, istakao je Bojanić.

Dodaje da će biti zanimljivo pratiti ponašanje Mila Đukanovića.

“Koristio je partijsku moć, poistovjetio je državnu i partijsku moć. Poluge vlasti koje je Đukanović imao decenijama neće biti više u njegovim rukama. Kako će se nositi sa time vidjećemo. Ostalo mu je još tri godine mandata, a može se i povući sa mjesta predsjednika, što bi bio njegov lični poraz“, rekao je Bojanić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.