Bogdanović više ne pominje Abazovića: Plan iz Brisela prisvojio samo Bečić, Dritana ne pominju!

0

Generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović rekao je da reforma izbornog zakonodavstva nije moguća u izbornoj godini “i to premijer-blefer dobro zna.”

“I zato što to dobro zna, on reformu i najavljuje za izbornu godinu. Drugim riječima, premijer-blefer, otvoreno saopštava namjeru da se u minut do dvanaest reformiše izborno zakonodavstvo. Očigledno, DPS, ponovo, želi, kao i u slučaju vlade izbornog povjerenja, da uđe u cajtnot i da u posljednjem trenutku predloži paket za poštene izbore. I iz te želje DPS-a je, zapravo, vidljivo da su im fer i pošteni izbori posljednja briga”, rekao je Bogdanović.

Bogdanović je dodao da zato nema te ponude DPS-a koju opozicija treba da prihvati, “jer nije normalno da paket za poštene izbore predlaže onaj koji uporno krade na izborima.”

U Briselu bili Bečić i Abazović, koga Demokrate više ne pominju

“Umjesto toga, potrebno je da se hitno odbije Plan Brana Gvozdenovića i prihvati briselski plan koji je lider Demokrata prezentovao u Briselu. Nema ni nikakve dogradnje izbornog zakonodavstva, ni djelimičnih, kozmetičkih promjena. Potrebna je sveobuhvatna izborna reforma, a nespremnost na takvu reformu vidimo kao ključ problema i kao razlog zbog kojeg nijesmo željeli da učestvujemo u radu Odbora za izborno zakonodavstvo. I da zaključim, Kongres DPS-a ne smije se čekati. Neophodno je da Skupština hitno donese novu odluku o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, u kojoj će se naći ono što je definisano briselskim planom”, zaključio je Bogdanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.