Bogdanović traži da BS napusti koaliciju sa DPS-om u Bijelom Polju, ali mu ne smeta što je Đekin DP partner DPS-a u Ulcinju!

0

O eventualnom učešću Bošnjačke stranke (BS) u vlasti može se razgovarati pošto ona raskine koaliciju s Demokratskom partijom socijalista (DPS) u Bijelom Polju, formira u toj opštini vlast s većinom s državnog nivoa, te raskrsti s bivšim sistemom, saopštio je danas potpredsjednik Demokrata Boris Bogdanović.

“Ne može se sjedjeti na dvije stolice. Nije logično da u jednom Bijelom Polju ključno obezbjeđujete DPS-u da predvodi vlast iako je izgubio na izborima, a da na državnom nivou hoćete da vršite vlast sa strankama koje su pobijedile DPS. Raskid koalicije u Bijelom Polju, formiranje vlasti sa strankama koje trenutno čine parlamentarnu opoziciju u Bijelom Polju, odnosno većinu na državnom nivou, kao i raskid s bivšim sistemom, pa tek onda razgovori o eventualnom učešću u vlasti”, poručio je Bogdanović „Vijestima“.

Ova izjava bi bila potpuno na mjestu da Demokratska Crna Gora istovremeno ne problematizuje to što Demokratska partija ministra za ljudska i manjinska prava Fatmira Đeke vrši vlast u Ulcinju sa DPS-om, SDP-om, SD-om i BS-om.

A šta tek reći za način na koji je formirana nova ulcinjska vlast? Formirana je tako što su DP i FORCA napustili dotadašnju vladajuću koliciju i priključili se DPS-u i satelitima u novoj preraspodjeli koja je ostavila Demokrate u opoziciji.

Međutim, Bogdanović ne problematizuje paktiranje DP-a sa DPS-om u Ulcinju, iako ministri iz Demokrata sjede u Vladi sa Fatmirom Đekom.

Licemjerno je i kontradiktorno tražiti od BS-a da napušta vladajuću koaliciju sa DPS-om u Bijelom Polju zarad pregovora oko ulaska u Vladu, a istovremeno prenebregavati činjenicu da vladajući DP sa DPS-om vrši vlast u Ulcinju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.