Bogdanović: Sporazum je jasan i ne predviđa BS kao konstituenta vlasti! Zamjena Demokrata BS-om ne bi bila zamjena, već radikalna promjena

0

Poslanik Demokratske Crne Gore, Boris Bogdanović izjavio je da Demokrate nisu prepoznate kao ljudi koji od bilo čega strahuju, a posebno ne od stranaka poraženog sistema protiv kojih su se decenijama borili. Bogdanović je to rekao upitan da li strahuju da bi premijer Spajić mogao da ih zamijeni Bošnjačkom strankom.

„Zamjena Demokrata BS-om ne bi bila zamjena, već radikalna promjena i povratak na stari, poraženi sistem – slično kao kad bismo mi zamijenili PES DPS-om. Naš sporazum je jasan i ne prepoznaje BS kao konstituenta vlasti, kao ni DPS, a pozicije su jasno propisane i dogovorene.“ – kazao je Bogdanović i dodao da bi svaka promjena sporazuma, odnosno dogovorenog i potpisanog na štetu bilo koga, automatski značila da sporazum više ne postoji.

„U tom slučaju, organi Demokrata bi pažljivo razmotrili sve opcije i donijeli odluku koja je u najboljem interesu građana i države.“ – ističe Bogdanović.

On podsjeća da Sporazum, koji su zaključili s konstituentima parlamentarne većine, jasno definiše i detaljno razrađuje proces rekonstrukcije, odnosno proširenja Vlade, te da u tom kontekstu premijer ima ovlašćenje da u skladu sa sporazumom predloži kandidate za članove Vlade iz redova stranaka potpisnica sporazuma.

„Smatram bitnim istaći da sporazum ne predviđa proširenje parlamentarne većine, već samo izvršne vlasti.“ – jasan je Bogdanović.

Poslanik Demokrata je rekao i da nisu vodili posebne razgovore s premijerom, jer je sporazum dovoljno jasan.

„Za nas, termin rekonstrukcije nije presudan. To je svakako ovlašćenje koje je sporazumom dato premijeru. Ono što je bitno jeste dosljedno sprovođenje dogovorenih principa i ciljeva i strukture rekonstruisane Vlade, koje smo postavili kao prioritet. Naša pažnja usmjerena je na ostvarivanje ključnih reformi i unapređenje života naših građana, dok će se svi eventualni kadrovski zahvati odvijati u skladu s prethodno postignutim i potpisanim dogovorima i potrebama zemlje, ukoliko svi akteri budu odgovorni prema vlasti koju tvore.“ – zaključuje Boris Bogdanović.

(Vijesti.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.