Bogdanović: Neka je proklet svaki dželat koji je ubijao u Jasenovcu

0

Poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović na sjednici je poručio da je Jasenovac i tuga i bol i nijema opomena.

On je kazao da će Demokrate glasati za Rezoluciju.

Dodao je da je „Jasenovac vječna opomena gdje mržnja može odvesti“.

„Priča o Jasenovcu nadilazi granice vremena. To je bila životinjska mapina smrti. To je bila tačka na kojoj su se sve noćne more materijalizovale. Svaka priča i govor o Jasenovcu moraju početi ćutanjem. Ova rezolucija nije tačka na priču o toj temi, već opomena svijetu i budućim generacijama na šta je spreman ljudski um kad nije ograničen moralom i insititucijama. Jasenovački genocid nije tema upućena protiv bilo koga, niti protiv jedne države, nacije, naroda… To je tema pomračenja uma čitave jedne političke generacije. Nek je proklet svaki dželat koji je ubijao u Jasenovcu“, kazao je on i dodao da će njegov poslanički klub glasati za Rezoluciju.

On je rekao da je ova rezolucija glas onih koji su brutalno ubijeni i ućutkani.

„Metodika ubijanja u Jasenovcu zaprepastila je najveće Hitlerove krvnike. To je bila životinjska mašina smrti koja je savršeno podmazana krvlju nevinih. To je bila tačka na kojoj su se sve noćne more realizovale“, naveo je Bogdanović u dodao.

„Jasenovac nije samo mjesto na karti i mrlja u istoriji – to je i tuga, bol i nijema opomena. Kada god govorimo o Jasenovcu ne postoji nijedna riječ koja je dovoljno teška i misao koja je toliko duboka da izrazi sve što se tamo desilo“, naveo je Bogdanović.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.