Bjelopoljac kažnjen sa 500 eura zbog omalovažavanja policajaca

0

Sudija za prekršaje u Bijelom Polju Ahmet Međedović, postupajući u prekršajnom predmetu po zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka Uprave policije CB Bijelo Polje, donio je rješenje kojim je Bjelopoljac M.R. (38) kažnjen novčano 500 eura zbog počinjenog prekršaja Zakona o javnom redu i miru.

U rješenju se navodi da je M.R. kriv što je 24. juna ove godine oko 20 časova i 45 minuta u Ulici Trg golootočkih žrtava, ispred zgrade Centra bezbjednosti Bijelo Polje, ometao i omalovažavao ovlašćene policijske službenike D.K., V.J., F.S. i ostale policajce koji su se nalazili u kordonu, koji su na osnovu zakona vršili javna ovlašćenja u vezi sa vršenjem poslova policijske nadležnosti obezbjeđenja zgrade CB. Okrivljeni je, kako se navodi, više puta povišenim tonom govorio neprimjerene vulgarne riječi.

Kako piše Dan, od olakšavajućih okolnosti u obzir je uzeto da je okrivljeni nezaposlen i da je priznao prekršaj, dok je otežavajuća okolnost da je ranije prekršajno kažnjavan iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.