Bizaran bag na iPhone-u 14: Kad koristite TikTok, Snapchat i Instagram za snimanje, glavno sočivo nekontrolisano vibrira

0

Nakon lansiranja iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, neki korisnici uređaja primetili su da glavno sočivo zadnje kamere nekontrolisano vibrira u aplikacijama sa funkcijom kamere, kao što su Snapchat, TikTok i Instagram, zbog čega mnogi od njih ne mogu da snime video direktno u ovim aplikacijama. Čini se da problem ne utiče na ugrađenu Kamera aplikaciju.

Problem prijavljuju korisnici na Twitteru, Redditu, TikToku i drugde otkako su iPhone 14 Pro modeli predstavljeni, ali nije jasno koliko je problem opširan ili šta je uopšte uzrok.

Glavno sočivo na iPhone 14 Pro modelima ima optičku stabilizaciju slike „druge generacije“ sa pomakom senzora i moguće je da stabilizator to radi zbog softverske greške, ali ovo je samo nagađanje.

Ovako izgleda bag koji korisnici prijavljuju.

Čak je i jutjuber Luk Miani rekao je da je doživeo problem na svom iPhone 14 Pro Max modelu koji je testirao. Miani je podelio video snimak problema koji pokazuje da glavno sočivo na uređaju nekontrolisano vibrira, i rekao je da je incident doveo do toga da sočivo nije moglo da se pravilno fokusira u kasnijoj upotrebi, čak ni u ugrađenoj Kamera aplikaciji.
Miani je rekao da je odneo iPhone u Apple Store i da je mogao da zameni uređaj za novi.

Ako je problem nastao zbog softverske greške, Apple bi mogao da implementira ispravku u iOS 16.1 beta. Međutim, kompanija se još nije oglasila povodom ovog problema.

Dok se stvar ne reši, vlasnici iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modela treba da izbegavaju otvaranje kamere u aplikacijama kao što su Snapchat, TikTok i Instagram ako su zabrinuti zbog potencijalnog oštećenja sistema glavne kamere.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.